Bland de tørre ingrediensene i bakebollen, tilsett det våte og kjør maskinen til det er godt samlet. Skrap ned rundt kanten på bollen, dekk til og la stå å heve seg noen timer
Da har jeg litt lengre tid på morraen, og kan bruke en liten time på å steke ferdig. Å lage eltefritt brød eller rundstykker er en fin ting nå på sommeren
Eltefrieog luftige brød med masse ost, deilige urter og hvitløk. Disse hvitløksbrødene skulle egentlig være i tillegg til middagen, men de smakte bare så vanvittig godt at i steden for å dele de og ha de ved siden av endte vi opp med å spise et helt hver oss uten noe annet til
I Norge har vi jo en helt annen brödkultur enn i Sverige, der vi tradisjonelt sett spiser bröd til frokost, lunch og kvelds (ja, man blir mett av bröd til lunch
Alt blandes og settes i kjøleskapet over natten. Det beste med disse er at du lager deigen på kvelden, setter den kaldt i kjøleskapet, ruller ut på morraen og vips så har du varme rundstykker på frokostbordet- på under 15 minutter. 1/4 del pakke gjær1 ts salt3 dl kaldt vann1 dl havregryn2 never valgfrie frø og nøtter. Jeg brukte linfrøog chiafrø4-5 dl melJeg brukte 1 dl siktet rug, 1 dl siktet spelt og resten fibramel. Syltetøyet er laget av 350 gram jordbær, 1 ss sukrin og 1 ss chiafrø
) og krever veldig lite effort. Disse eltefrie rundstykkene er sååå gode (. I og med at de skal heves over natten så må du lage de kvelden innan du skal spise de, og steke de om morningen
Ha sammalt speltmel, grovbakst, hvetemel, salt og gjær i en stor bolle. Dekk til bollen med plastfolie eller et lokk, og la den stå å heve til neste dag (ca 8-10 timer) Når du står opp heller du bare deigen ut på et melet underlag. Rull deigen til en pølse og del den opp i 9-10 biter som plasseres på et bakepapirkledd stekebrett. Sett på 200 grader (over og undervarme) og la de rundstykkene steke i ca 30-35 minutter, avhengig av ovn
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.