Jeg endret oppskriften ved å gjøre rundstykkene sunnere med mer fullkorn og frø. Super enkelt å bare blande ingrediensene og la den stå til heving natten over
I Norge har vi jo en helt annen brödkultur enn i Sverige, der vi tradisjonelt sett spiser bröd til frokost, lunch og kvelds (ja, man blir mett av bröd til lunch
Jeg har faktisk ikke laget noe annet den siste uken, og nå tenkte jeg å dele den ene med dere. Jeg starter med å røre alle ingrediensene raskt sammen med en slikkepott, altså ingen mikser/kjøkkenmaskin etc
Del opp i biter passe store til rundstykkerog legg de på bakepapirkledd stekeplate. Egentlig er dette her en slags restemat, jeg har brukt kesam som har vært i fryseren da den holdt på å gå ut på dato, det samme med melken og noen melrester etter tidligere bakst
Vil du, kan du rulle fine jevne rundstykker, men jeg synes det er så enkelt bare å rulle en lang pølse, del opp i biter med deigskrapen og settes bitene på et bakepapirkledd stekebrettet til etterheving
Bland alt det tørre i en bolle, gjerne med lokk. Rett og slett fordi jeg syntes deig er noe klissete greier, samtidig mener jeg at resultatet av langsom heving gir bedre brød ogrundstykker
Eltefrierundstykker. Jeg liker at rundstykkene ser litt rustikk ut og gjør ikke noe mer med de etter de er skjært opp, om du vil ha runde fine rundstykker bruk godt med mel på hendene for å forme de rund
Eltefrierundstykker er lettvinte greier. Form til rundstykkermed hjelp av litt ekstra mel hvis du vil, eller bare bruk ei spiseskje og fordel "klatter" med deig på et stekebrett
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.