Det har vært mye snakk om molekylær gastronomi i det siste, og jeg skal for all del ikke skryte på meg å være spesielt interessert i dette, men jeg synes gode boller - en forutsetning for gode fastelavensboller- blir best om du følger denne oppskriften til punkt og prikke
En god venninne av meg hadde for mange år siden en date som hun inviterte på middag, han kom inn døra, satt seg og la en plastikkpose med agurker og tomater på bordet
en rådyrknoke i kjelen og sjokoladebrownie i ovnen Og så må man heller ikke glemme sneglene i magen (som nok skal dokumenteres og beskrives mere detaljert ved en senere anledning )
Det så fint ut og jeg satt den første fornøyd på tallerknen, den er ikke helt flat, så straks begynte den øverste makronen å sige og smørkremen å renne
Det har blitt tradisjon å bake denne kaken til jul og det fine er at selvom du ikke orker å spise alt i løpet av julen holder den seg fint helt til påske i kjøleskapet
Hva er vel ikke bedre enndet. Veldig greit å lage dette kvelden før så kan den godgjøre seg i kjøleskapet til neste morgen, og da har du en sunn og velsmakende frokost klar
Denne tiden brukte jeg på å rydde plass i kjøleskapet. Har du noe til overs kan du gjerne helle det over i små plastglass, så blir resten som vanlige geleshots
og skal du bake lussekatter vil jeg anbefale denne oppskriften. Dette skal bli en svært løs deig,safran tørker ut deigen, derfor er det viktig at den er så løs som mulig
Det er alt for mange av de jeg kjenner, eller leser om rundt forbi, som etter en vektnedgang ikke lengre tørr å spise "vanlig" niste som inneholder to brødskiver med gulost og et eple
Og ja, det skal visst være bra for å forbrenne gjenstridig magefett. Høy etterforbrenning. Ikke vet jeg, men jeg vet at forskning idikerer at det kan være et godt hjelpemiddel
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.