Vi fulgte i all hovedsak oppskriften til Bent Stiansen fra hans veldig fine kokebok "Alene Hjemme", og følger hans oppfordring om at blåskjell kan du variere med så mangt av smaker
The post Dampedeblåskjellmed tomat og basilikum appeared first on Gastronomade. Server blåskjellene i dype, varme tallerkener, gjerne med stekte potetbåter og aioli ved siden
Jeg er litt svak for å benytte øl i maten, og som kosemat på en fredagskvelden (eller en hvilken som helst annen kveld), er det godt medøldampedeblåskjell
Da passet det godt med en god søtpotetmos med bare et hint av lønnesirup, en godt sprøstekt topping til fisken, og en deilig grønn salat medmed revet ingefær i vinaigretten
Ha et lag med pølsebiter over og et lag med grønnsaksblandingen på toppen. Avslutt med ost uansett. Spaghetti med kjøttboller, tomatsaus og kantareller
Server medsprøstekt bacon eller chorizo i brunet smør, nypoteter kokt i godt saltet vann og dampet og lag en rotmos av pastinakk, gulrot og selleri med godt smør, fløte, muskat og pepper
Det er kjempe enkelt å lage og kjøttet smaker så nydelig at jeg synes det er greit med enkelt tilbehør av raskt wokede grønnsaker i sesamolje og soyasaus
Og med hjemmelaget rødkål og brunede poteter blir det godt. tynnribbe med svor, evt midtribbe. Rygg- benet steker med og blir gode grillben på julelunchen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.