Vi fulgte i all hovedsak oppskriften til Bent Stiansen fra hans veldig fine kokebok "Alene Hjemme", og følger hans oppfordring om at blåskjell kan du variere med så mangt av smaker
The post Dampedeblåskjellmed tomat og basilikum appeared first on Gastronomade. Server blåskjellene i dype, varme tallerkener, gjerne med stekte potetbåter og aioli ved siden
Jeg er litt svak for å benytte øl i maten, og som kosemat på en fredagskvelden (eller en hvilken som helst annen kveld), er det godt medøldampedeblåskjell
Pisk smøret inn i kraften og smak til med sitron. Fres finhakket sitrongress, chili, sjalottløk og hvitløk i solsikkeolje på middelsvarme i en dyp kjele til løken er blank
Blåskjellkraft er den raskeste veien til nydelig suppekraft, enten du serverer suppen med en skvett fløte,timian og vin i eller som i denne oppskriften, der kokosmelk, kaffirlimeblader, rød curry ogsitrongress setter en eksotisk smak på blåskjellene
Her vil jeg dele med mine fine lesere om hvor enkelt det er å lage gode blåskjell. Ha de blåskjellene som er lukket seg og ikke har synlige skader, de andre kastet
Nyter man sommervarmen med et glass kaldt og forfriskende hvit, slapper av, rød brun svett kropp, heten tar all energi ut av en og matlaging bør helst gå litt kjapt, er blåskjell løsningen
Server pinnekjøttet sammen med potetene og kålrotstappe. bjørkepinnene med mandelpoteter. Rødvin til pinnekjøtt bør ha mye friskhet og sødme, samt ikke altfor mye garvestoffer
Jeg fikk gjeste kjøkkenet og fikk i tillegg med meg en krukke med urteolje hjem. Jeg ble så fristet av de store blåskjellene servert i en hvit kjele med masse deilig urtekraft
Jeg serverte dem med pommes frites, saltet med Maldon salt og nystekte hvitløksbaguetter. Legg halvparten av blåskjellene på ett dobbelt lag med aluminumsfolie,
Enda en smakfull rett med verdens beste tomater og denne gangen medblåskjellog krydder som varmer godt i høstværet og som gir et lite kick i smaksganen
Smør aluminiumsfolien med litt olje og legg fiskestykkene ved siden av hverandre på midten. Damp ørretpakken på rist over vann i en fiskekjele eller gryte med lokk i ca
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.