Ellen kom hjem til oss i forrige uke medplommer, og de ble til deilig plomme syltetøy. Så pass på å kjøp inn norske plommer når det er i sesong, sesongen er kort
Denne mascarponekremen vispes raskt sammen og legges lagvis med knekte pepperkaker. Myk og nydelig på smak, med et hint av klementin og julete med pepperkaker
Det er sesong for plommerog mange lurer på hva de skal finne på med alle plommene de har. Dessuten er denne tapasen utrolig enkelt å forberede og det kan jo være en fordel på fredagskvelden etter en lang uke
Plommer i konjakksaus med vanilje. (se også Kanelkake med karamelliserte pekannøtter ogyoghurtkrem). Jeg anbefaler deg å starte med å lage klart de karamelliserte pekannøttene (dette kan gjøres mange dager i forveien)
Fleire oppskrifter medplommer kjem etterkvart også - så det er berre å følge med. Server varme eller lune akkurat som dei er, eller med en klatt gresk yoghurt, vaniljekesam, kokoskrem piska opp eller is
Begynn med rene glass og lokk. Snitt plommene med et lite kryss på toppen. Chilli, ingefær, laurbær og nellik er også gode smaker til plommer utover vinteren
Spe med mer melk hvis røren er for tykk og stek til de har fått fin farge. En berømt kjøkkensjef laget pannekaker i likør til kong Edvard VII og plutselig tok de fyr
Del plommene i to og ta ut steinene. Legg plommene i en ildfast form med snittflaten opp. Server gratinerte plommer som en tapasrett, smårett til kvelds, til ostebordet eller som tilbehør til middag
Nå er det norske plommer i butikken, da gjelder det å benytte anledningen til å tilberede noen deikatesser av denne fine råvaren, som plommesyltetøy, plommechutney ogplommedessert
Plommesyltetøy kan brukes som pålegg, som dessert på is, nydelig på vaffel… Det er bare å prøve seg fram, prøv plommesyltetøy i pai, slipp fantasien løs og kos deg med høstens godsaker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.