*De fleste ingrediensene får man kjøpt på vanlige kolonialer, aromaen kan man kjøpe på apoteket. Klipp dem over en bolle med sukker som de kan lande i, bruk en skje til å rulle de så alle kanter er dekket
Her i huset må man nesten lage det om man skal ha noen igjen til kakeboksen. Ønsker du tynne klassiske flarn bruker du mengden havregryn som står oppgitt, og eventuelt sløyfer melet
Risboller er min barndoms favorittjulebakst og en av få tradisjonelle ‘bakverk’ jeg lager til jul. Disse bollene er ekstra gode ettersom de er basert på eggedosis, de blir dermed litt mer luftige og ikke så tunge
Jeg elsker det med eggesalat, tomatsild eller sursild-egentlig alt av julepålegg igrunn. -ca. Tilsett salt, vann og sirupsblandingen, rosiner og elt inn mel til en passe fast deig som knapt slipper bakebollen
Muscat fra Languedoc- Roussillion, ikke polvare, Eiswein fra Tyskland/Østerrike polvare, Sauternes fra Boredaux og Tokaijer fra Ungarn, disse fåes på polet
Selvom det er busenkelt å lage er det ikke desto mindre godt. Her i huset må vi typ gjemme det fra oss selv (vi skal jo liksom på sol og bad semester snart
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.