Som en av de heldige bestemødrene, har jeg fått tilsendt to oppskrifter fra Tine. Oppskrift på de små, gode og runde julekakene som går inn i rekke av tradisjonsrik julemat
Smelt og avkjøl margarinen. Fest en tynn trådhempe i kakene hvis de skal henges på juletreet. Rør inn den smeltede, avkjølte margarinen og melken, og arbeid hurtig deigen sammen
Bre den utover kaken når den er helt avkjølt. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede
Sirupsnipper- en av de syv julekakene. I helgen startet jeg på årets julebakst, og etter gammel norsk tradisjon skulle det aller helst bakes syv slags kaker til høytiden
Bland hornsaltet med halvparten av melet og tilsett resten av melet under omrøring - til deigen har blitt passe tykk- Dekk deigen med plast, og la den stå kjølig natten over
Trill kuler av emnene og trykk kulen lett med en gaffel. Serinakaker fordi de er så enkle, pepperkaker fordi vi alltid skal driste oss til å lage pepperkakehuset litt finere enn i fjor
Avkjøles på rist. Dersom du ønsker sjokolade på kokosmakronene smeltes sjokoladen over vannbad og kokosmakronene dyppes i den varme sjokoladen eller sjokoladen drissles over kakene
Ta marsipanen ut av bollen til foodprocessoren, og del i antall ønskede farger. Selvfølgelig krever det litt forberedelser, som skålding og tørking av mandler
Legg mandlene utover et kjøkkenhåndkle og gni dem sammen slik at skallet faller av. Disse sprø og smakfulle julekakene er en avjulesfavoritter og er populære blant både store og små
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.