Ekstra moro blir det når resultatet blir så godt, og jeg kan dele oppskriften og bilde med dere. Det gjorde jeg idag, da jeg bestemte meg for å prøve brytebrød for første gang
Start med å ha mel, salt og tørrgjær i en bakstbolle. Dersom deigen virker litt for klissete til å begynne med så venter jeg gjerne med å tilsette mer mel til jeg har eltet en deigen en stund
Ekstra moro blir det når resultatet blir så godt, og jeg kan dele oppskriften og bilde med dere. Det gjorde jeg idag, da jeg bestemte meg for å prøve brytebrød for første gang
Pensle bollene med olivenolje og strø over litt havsalt. Så luftig at det nesten letter, smeltet ost, urter, olivenolje og havsalt – det er bare ubeskrivelig godt
Fikk så lyst å prøve å lage lavkarbo brytebrød /rundstykker for noen dager siden, jeg har laget det før med vanlig mel (høykarbo) så det var ekstra spennende å prøve seg med lavkarbo-mel
Noen ganger baker jeg noe jeg blir ekstra fornøyd med og da føler jeg meg så flink og glad. Dette fantastisk gode brytebrødet er akkurat en slik innertier
Saftig brytebrød. Å bake med syrnet melk er alltid en suksess. Denne gangen lagde jeg brytebrød av deigen min, men du kan fint lage brød eller rundstykker av samme oppskrift
Dette brytebrødet lages kvelden før. Bland gjær med kaldt vann, til alt er oppløst og blandet. Dekk over med plastfilm og settes kjølig (kjøleskap/kjølig rom) natten over
Sunt og grovt brytebrød. Ingredienser 2 ss rapsolje 3 dl lettmelk 200 g cottage cheese, gjerne moses 25 g tørrgjær 1 ts salt 7 dl sammalt hvete, fin 3 dl hvetemel 1 dl sesamfrø + litt til pynt 1 egg til pensling av brytebrødet Fremgangsmåte ved bruk [
Det viktige med karamellkoking er å oppnø nøyaktig temperatur. Jeg synes det er aller lettest med et kjøkkentermometer selv om noen sverger til kuletesten
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.