Vi bodde i en liten landsby mellom Nice og Cannes i Sør Frankrike, og oppe på torget lå det en liten restaurant som serverte en helt fantastisk Omelette Norvegienne
Denne retten har også sitt opphav i den sydlige delen av Frankrike, men det finnessikkertvariasjoner over dette temaet i hele Middelhavsområdet hvor klippfisk er populært
Den jeg skriver om nå er inspirert av reiseri Hellas, Italia og Frankrike. Middelhavsgryte med lam, bakte småpoteter og urtechiffonadeIbutikkenfinner du nå masse billig "fårikålkjøtt"
Da jeg bodde iFrankrike var dette min absolutte yndlingsdessert. Eplepai. OK, nå lyver jeg, for om man bor iFrankrike er det jo helt umulig å ha *en* yndlingsdessert
Fraisier betyr jordbærplante, og kaken er en klassikeriFrankrike. Denne kaken ble minnemesisi Hele Norge Baker og det tok lang tid før jeg orket ord som eggekrem og Fraisierigjen
Noen av dere har kanskje sett filmen "Julie og Julia", filmen om JuliaChild som i voksen alder kom sammen med sin mann tilFrankrike og da først begynte å lære seg å lage mat
Denne rare lillealgeriske pølsa som ble utrolig populær iFrankrike en gang på femtitallet. Første gangen jeg spiste Merguez, var som ”Merguez moules frites”, eller på norsk, Merguez med blåskjell og pommes frites, en gang for lenge sideniNormandie
Selve oppskriften er eldgammel og stammer fra belle-ìle iFrankrike og passer perfekt til lapper, pannekaker, vafler, vaniljeis eller rett og slett bare som snacks direkte fra en skje
Noen kan oppleve at den hvite aspargesen har en littjordaktig smak, på samme måte som en vin fra Chablis-distriktetiFrankrike også gjerne karakteriseres
- Dette smakte bedre enn blåskjellene vispisteiSpania og Frankrike, sa mannen min etter å ha smakt på dagens rett, som du nå selv kan lage på ditt eget kjøkken
Er det noe jeg kan spise mye av, er det skalldyr og ellers alt hva havet har å tilby. Dessuten er den rik på energigivende jern, skjelettstyrkende kalsium og en rekke andre mineraler
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.