g havremel. og siden jeg er i en dritt-lei-brød periode, og siden min bedre halvdel har en ømfintlig mage for finthvetemel ble det skikkelige grovbrød, helt uten siktet hvetemel
Dypp en stor skje i vann og ta en stor kladd med deig og legg på bakepapir på ett stekebrett. 250 gr hvetemel. 250 g steinmalt fullkornsmel og rugmel. Røres sammen, ha ett kjøkkenhånkle over og settes til heving i rundt 5 timer på kjøkkenbenken. Lag ca 10 stk og stek de i 10-12 minutter midt i ovnen. Avkjøles på rist 250 gr hvetemel
Stekes i nederste del av ovnen i ca 25 minutter på 225 C. TipsBrødet passer fint til gryteretter, til "forrett" dyppet i olje, til reker etc 25 g gjær. 500 g Finax Lavprotein Melmiks (ca 9 dl)
Avkjøl kaken før du har på glasur og bygg deretter i høyden med glasur i mellom og som topping. Et halvvarmt kakestykke av denne kaken sammen med et iskaldt glass melk kan virkelig anbefales
Når brødene er avkjølt anbefaler jeg å skjære de i skiver og fryse ned. Avkjøles på rist. Det aller beste med brødet (foruten at det er veldig sunt og uten hvetemel) er at det er absolutt verd ventetiden
Ha på topping når muffinsene er avkjølt. Du kan selvfølgelig fint bytte ut banan mot andre frukter eller bær i muffinsrøre, for eksempel blåbær/bringebær, eplebiter, sitronskall + sitrondråper etc
Igjen fant jeg ut hvorfor baking ikke er det jeg synes er mest artig når det gjelder matlaging, jeg har altfor liten tålmodighet til at ting skal settes kaldt, heves, etterheves, stekes, avkjølesog alt det der
I dag har jeg prøvd meg på enda en av oppskriftene til Manuela bak bloggen passion for baking. Rør alt til det blir en jevn glasur og smør det fint utover kaken
Polarbrød har lenge stått på to do listen min, men siden stort sett alle matbloggere har sin versjon av disse brødene måtte jeg forske litt før jeg fant frem til en oppskrift som du ikke finner alle andre steder
Det var nemlig det jeg var gira på denne ettermiddagen og derfor slengte jeg sammen en herlig og proteinrik pizzabunn som heller ikke trenger å stå å heve
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.