Det er så mye godt man kan fylle en grunnoppskrift av bolledeig med, som har fristet mest til nå. Bolledeig - Grunnoppskrift, Brød og bakverk, Søtsaker
Klippekringle. 75 gr. smør. 4 dl. melk. 1 dl. appelsinjuice. 50 gr. gjær. 1 egg. smalt smør i en kjele, hell i melk og appelsinjuice, rør ut gjæren i lunken væske
Vi lagde først en halv/kvart grov bolledeig og så la vi på fyllet. Til bolledeigen trenger du. I dag var vi litt slappe etter en liten skitur, så da ble det baking på oss
Oppskriften er ikke så annerledes enn den vanlige bolledeigen jeg alltid bruker, for har du først funnet en bra oppskrift på boller trenger man ikke finne opp kruttet på nytt
Bolledeigen er laget på siktet speltmel, er sukkerfri og proteinrik. I dag er helt klart dagen hvor de fleste av oss koser seg med fastelavensboller med krem
Lag vaniljekremen mens bolledeigen hever. Som barn var noe av det beste jeg visste skoleboller. Nesten hver lørdag gikk jeg med mamma til «byn», hvor vi handlet på torget, og gikk på kafé
I hu og hast ble det bakt en bolledeig før jeg skulle på middag. Bolledeig er noe av det enkleste jeg kan lage og denne gangen ville jeg lage noe litt annet enn det jeg pleier
Jeg fikk inspirasjon til å gjøre noe annet med bolledeigen etter å ha sett et innlegg på Pintrest. Vanlig gjærbakst kan gjøres om til «uvanlig» bare ved å gjøre noen små visuelle endringer
Deigen skal ikke være en fast bolledeig, den skal ha en løs konsistens, nesten litt grøt-aktig. Er det noe dere bør prøve er det søtpotetsuppe, for gurimalla så godt det er
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.