I dag var startskuddet for vårsesongens loppemarkeder her i Oslo. Kari måtte dessverre jobbe, men Hanne sto klar da dørene åpnet (ja, vi er blant de som løper inn når snoren brytes)
Derfor bruker jeg å begynne med en “base” av eple- og gulrotjuice, og så tilsette kun blåbær, evt blåbær og “protein- /fettkilde” (yoghurt/ tjukkmelk) til de som synes best om det
Kveldens kveldsmat ble blåbærsmoothie. Etter mye krangling med blenderen min, fant jeg ut at det var mye enklere å lage smoothie i enlitenkjøkkenmaskin med kniv
Skrell bananen og ha den i biter i en food processor eller blender. Hell i bær, yoghurt og juice og la maskinen gå til alt er blandet til en jevn masse
Jeg har fått helt dilla på smoothie etter at jeg fikk den nye blendern te bursdagen. ) Bestemora til Henrik har fått sansen for det å, så da er det greit å lage en stor porsjon så hu kan få et glass å
Lag deretter sikksakk-mønster med sjokolade over hele papirstrimmelen og vent til det har stivnet. Dennekaken er seig og kremet i konsistensen og så god at du garantert må ha to stykker
På serveringsteder var det vanlig å dekke til sherry glassene for å beskytte mot fluer. Senere ble det vanlig å legge småretter oppå skivene, og tapas har i dag utviklet seg til enegen kunstart innen matlagning
Oppskrift på blåbærsmoothie. Jeg blir like overrasket over hvor gode disse smoothiene blir (nesten. Kan telle på en hånd hvor mange som har blitt mislykka, men det har skjedd
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.