Som en variant til vanlige rundstykker og brød, har jeg nå i ettermiddag laget bagels. For å gjøre de litt sunnere erstattet jeg også vanlig hvetemel medfullkornshvetemelog fibra teff, og sukkeret medsukrin
For å være med i trekningen kan du kommentere i dette bagels-innlegget på facebook-siden min. Det fulgte med et oppskriftshefte i esken til disse formene
Med sammalt hvete og kruskakli, blir de grove bagelsene nesten som grovbrød å regne. Legg oppi bagelsene (noen få av gangen), og la de koke ett par minutter
Bagels har en helt unik konsistens og kan varieres i det uendelige, og allikevel er det nærmeste man kommer i dette landet en kjedelig hvetevariant fra Hattings og andre lyse varianter på en cafe her og der
Med kanel ogsukrin på toppen. Er det noen som har vært i New York og spist bagelsmed et lass guacamole på Whole Foods Marked, så vet vedkommende at dette umulig kan være noe annet enn himmelsk
Ta de ut av vannet med en hullsleiv, og legg de på et bakepapirkledd stekebrett. Rør ut gjær og sukker i det lunkne vannet, så du ser at det begynner å gjære
Server bagelsmed kremost og ønsket fyll. Disse bagelene er laget med pancomel og maldonsalt. Det er noe med å komme seg litt bort fra baguetten eller sandwichen
Den mest kjente varianten er bagelsmed smøreost og røkelaks, men mulighetene er jo uendelige. Ha de så over på brett med bakepapir, pensle de lett med sammenpisket egg og dryss på frø eller ost dersom du vil ha det på
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!
I dag har jeg laget noen deilig muffins medfullkornsmel. Disse er laget med olje, og er saftig, samt at de er fylt med soltørkettomat, fetaost, havsalt og tørket oliven
Jeg husker vi dro inn til Oslo sentrum og gikk på bagel and juice – som var den eneste cafeen vi kjente til og bestilte bagelsmed ost og skinke og appelsin og jordbærjuice, nam
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.