Jeg husker vi dro inn til Oslo sentrum og gikk på bagel and juice – som var den eneste cafeen vi kjente til og bestilte bagelsmed ost og skinke og appelsin og jordbærjuice, nam
For å være med i trekningen kan du kommentere i dette bagels-innlegget på facebook-siden min. Det fulgte med et oppskriftshefte i esken til disse formene
Bagels tror jeg virkelig ikke vi har for vane å bake i Norge. Bagels har en helt unik konsistens og kan varieres i det uendelige, og allikevel er det nærmeste man kommer i dette landet en kjedelig hvetevariant fra Hattings og andre lyse varianter på en cafe her og der
Legg bagelen på lett oljet bakepapir og dekk med et fuktig klede. Ha så deigen på en lett melet bakeflate, og kna med ekstra mel til du har en fast deig som holder formen,
Er det noen som har vært i New York og spist bagelsmed et lass guacamole på Whole Foods Marked, så vet vedkommende at dette umulig kan være noe annet enn himmelsk
Den mest kjente varianten er bagelsmed smøreost og røkelaks, men mulighetene er jo uendelige. Ha de så over på brett med bakepapir, pensle de lett med sammenpisket egg og dryss på frø eller ost dersom du vil ha det på
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!
Som en variant til vanlige rundstykker og brød, har jeg nå i ettermiddag laget bagels. For å gjøre de litt sunnere erstattet jeg også vanlig hvetemel med fullkornshvetemel og fibra teff, og sukkeret med sukrin
Sett bagelene til heving, med undervarme og et rent kjøkkenhåndkle oppå. Sprut med litt vann. Nå er bagelen større, og klebrig utenpå pga honningen og forklistring av stivelsen i deigen, så dypp i eller strø på valmuefrø eller sesamfrø, de fester fint
Aldri prøvd å lage bagels før, så jeg startet med å utforske oppskrifter. Leste gjennom mange oppskrifter, og hadde lyst å starte med en helt enkel, så jeg satt sammen min egen oppskrift fra de andre
Det er bedre med litt stort hull enn et lite, da bagelsene hever seg en del. Det er som boller eller rundstykker, gode med pålegg og kan også fryses for deretter å varmes i brødristeren
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.