Jeg toppet kaken med ostekrem med sitron. Her kommer en oppskrift på super god- og enkel sitronkake. Det lager du super enkelt med 100g philadelphia, ca 200-300g melis og to tsk sitronessens
cake au citron, enkel og god formkake, formkake, fransk kake, fransk sitronkake, fransk sitronkakemed valmuefrø, sitron, sitronkake, sitronkakemed valmuefrø, sitronmelisglasur, sitronsaft, syrlig formkake, valmuefrø
Når kaken er avkjølt kan du ha over melisglasuren, som er melis rørt sammen med litt sitronsaft. Kaken passe perfekt til å ta med seg ut i solen med en god kopp kaffe eller te
Denne gangen skulle vi lage sitronkake hentet fra nettopp denne bloggen. Den faller nemlig fort sammen/brekker – så egentlig hadde det kanskje vært lurt å ha den i en fin paiform med en gang
Dette er en stor langpanne)500 g smør500 g sukker6 egg2 dl melk500 g hvetemel3 ts bakepulver5 ts vaniljesukkerskall og saft av to sitronerGlasur. 125 g Philadelphia kremost100 g smør4 dl melis3 ts vaniljesukkerSett ovnen på 175 grader Rør smør og sukker hvitt Tilsett egg, ett om gangen Tilsett saft og skall av sitroner Bland godt og ha dette i en stekeform på bakepapirStek i ca 45 minutter på 175 graderAvkjøl kaken og ha på glasur hvis du ønsker
Lag glasurmed melis og saften fra sitronene, til en tykk glasur. Sitron saften brukes i glasuren. Derfor ville jeg prøve å lage en sitronkakemed skult hjertemønster inni kaken
Glasur kan lett erstattes med pisket kremfløte. Superkokken liker å gjøre bakingen lettvint – enten ved at en av gjestene har med kake, eller at kaken er så rask og lett å bake som denne sitronkaken
Sitronkake. For å lage denne kaken trengs det også å lages en sitronpuré, men det er utrolig enkelt, og puréen kan stå lenge om man er nøye med renslighet
Tiddy og jeg rigget oss til på kjøkkenet og stod i for å lage sitronkake. Siden har det vært inn og ut med ny komfyr vi fikk av familien, men som ikke virket den heller
Når du ikke klarer vente lenger blander du melis og sitron til en syrlig melisglasur. Og i Villerindens hode blir det straks litt mer vårlig om hun får sette tenna inn i en lunken saftig sitronkake laget på vårens første italienske sitroner
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.