Koke kraft tilfiskesuppe, halestykket tilfiskegryte, filettil å bake i stekovnen og spiseavkokt torsk med gulrøtter, gode poteter og eggesmør - snakk om festmat
For mange nordmenn er det torsk som er den typiskejulemiddagen. Det er et noe lettere alternativ enn ribbe og pinnekjøtt, og sammen med lever og rogn utgjør det et virkeligherremåltid
(English below) Jeg er på kontinuerlig jakt etter nye spennende middagsalternativer og her er en artigting du kan gjøre med en ellers litenuskyldigflyndrefilet skal jeg si dere
Fruktgrøt og saftsuppe med helgryn eller smågryn blir kokt på samme måte. Kok svisker og byggryn til gryna blir myke, eller kok svisker og gryn hver for seg og bland de sammen
Sett den så over sterk varme og rør den fin. Rør helt til det koker. Kok inntil en tykk suppe. Tilsettvaniljesukker, sukker, kanel, anis, kardemomme og rosiner etter smak
Flyndrefilet og hvitting kan også brukes. Chips. Skrell potetene og kutt dem i grove chips. Kok potetchipseni lettsaltet vann, stille og rolig, til potetene blir møre
Blåbær er supernæring og fersk forskningviser at vidunderbærene hjelper mot både Alzheimers, demens, Parkonsons, kreft, luftveis- og urinveisinfeksjoner, hjerte- og karlidelser og diabetes
Mange ville ha innlegg om kraftkoking, så da kommer min versjon her. Mange har skrevet om dette før, jeg har linket noen av favorittenemine på slutten av innlegget
I morgen er det Langfredag, og for mange betyr det fisktilmiddag. Spesielti følge katolsk tradisjon skal man unnlate å spise kjøtt denne dagen, mens fisk er lov
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.