1/2 l
vand 30 g.kaffe; til selskapskaffe 40 g kaffe. Naar vandet koker, tilsættes den malte kaffe og et stk. fiskeskind. Kok ved svak varme 5 min., indtil kaffen synker. Løft kjelen straks av ilden, skjænk av tuten og tilsæt litt koldt vand for at stanse kokingen. La kjelen staa i ro, saa gruten synker, før kaffen skjænkes. Brukes kaffetilsætning, saa er løvetand bedre end cikori. Varmes kaffe op, bør man passe at den ikke koker, da den derved taper sin smak. Hver dag bør gruten kokes ut til klaring, og kaffekjelen skylles. Av og til maa kjelen utkokes med soda for at fjerne al "kaffeolje".
Ha alle ingrediensene unntatt daimkuler i en mikse bolle. #kaffeis #iskrem. 2,5 ss instant pulver kaffe blandet med 3 ss varmt vann. Relatert 4,5 dl fløte. 2,5 ss instant pulver kaffe blandet med 3 ss varmt vann
Veldig raskt å lage, og supert om man vil ha i litt ekstra smak og proteiner i kaffen sin. Kaffe mocca proteinshake 2017-01-22 10. Lagre oppskrift Skriv ut Ingredienser 1,5 dl ferdigtraktet kaffe/nespresso 2,5 dl melk 1 scoop sjokoladeprotein 4 isbiter (kan sløyfes om du vil ha den lunken) 1 bit sukkerfri sjokolade (valgfritt) 1 ts fibersirup (valgfritt). Både mettende og oppkvikkende, ikke dumt når man fikk en liten tass på besøk i senga kl 4 i natt – gjeeesp. 1,5 dl ferdigtraktet kaffe/nespresso
Ha alle ingrediensene unntatt daimkuler i en mikse bolle. #kaffeis #iskrem. 2,5 ss instant pulver kaffe blandet med 3 ss varmt vann. Relatert 4,5 dl fløte. 2,5 ss instant pulver kaffe blandet med 3 ss varmt vann
I en stund nå har jeg fått tips om å prøve kaffe med vaniljeiskrem i. Jeg anbefaler denne oppskriften til alle som har en kaffekapsel maskin av noe slag
Det var på denne togsturen at jeg - høyt og tydelig - spurte farmor. ", og jeg ikke kunne forstår hvorfor hun litt flaut svarte meg at det kunne vi snakke om senere
Det er da litt bevegelse i vannet, uten at det koker. Så hva skulle grunnen være til å drasse med seg ei stor hel høne hjem fra butikken (jeg humret godt for meg selv der jeg gikk med “Gullhøna” fra Prior i handleposen, den var så stor at jeg til dags dato ikker har turt å sjekke hva den var “laget” av, langt mindre hvor den har vokst opp)
Fløten siler jeg deretter, slik at den blir fri for kaffe. Trøffelen lager jeg etterpå på akkurat samme måte som i grunnoppskriften jeg la ut for kort tid siden
Jeg har alltid lært at man skal koke opp vannet før man legger i eggene, men utålmodige meg har ikke tid til å vente på det – og det er ikke nødvendig heller
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.