BACONOG TOMATSALSA. Torsk bakt i ovn er noe av det beste jeg vet, fisken blir saftig og velsmakende, ingen fiskekasserolle, ingen fiskelukt og fisken blir helt perfekt "kokt"
Den nøytrale torskefileten går godt sammen med det meste av tilbehør så jeg valgte å bruke pesto med en frisk smak av basilikum, toppe med salt baconog bakes i ovnen med poteter og asparges
Det finnes utallige oppskrifter på Bacalao, her er en enkel utgave medbaconog cherrytomater. Varm opp olivenolje sammen med hvitløk og chili i en kjele og hell halvparten av oljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen
Da passet det godt med en god søtpotetmos med bare et hint av lønnesirup, en godt sprøstekt topping til fisken, og en deilig grønn salat medmed revet ingefær i vinaigretten
Hell av vannet og legg de sammen med resten av grønnsakene og fisken i en smurt, ildfast form. Smør pesto på toppen av fiskestykkene og strø baconbiter over
Legg baconskivene i ovnen (sammen med søtpotene) til de får farge og er sprøe. Jeg har valgt og gjøre dette i ovnen, men det kan saktens lages over grillen med aluminiumsfolie (forvent litt lenger tid)
Legg potetskivene på tallerkenen med torskestykket oppå, strø litt sprøstekt bacon på toppen, hell litt av sausen ved siden av og strø litt finsnittet vårløk over sausen
Bakt avokadomed egg og pepperoniKyllinglår med Heinz Curry Mango SauceDel på. Krydre de med bare litt litt salt (Skal jo ha salt bacon på), samt godt med rosmarin, basilikum, timian, hvitløkspulver og pepper
Smør en ildfast form, legg i torskestykkene og dryss over med salt, pepper, løk og purreskiver. Dill er en fantastisk urt til sjømat, og i denne oppskriften setter den smak på ovnsbakt torsk
Ovnsbakte, halve tomater med oregano. Med råkost og smeltet smør har du egentlig alt du trenger, men jeg legger til noen små detaljer, og får et måltid en konge verdig
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.