Tekst og foto. Franciska Munck-Johansen. Denne kaken passer perfekt til et juleselskap. Granateplefrøene ligner på små juveler, og gir kaken en herlig touch av juleglam
La det så hvile et kvarter før det serveres, gjerne med noen kokte blomkålstilker og bønner som her. Her er lammecarré servert med råstekte mandelpoteter, fyllt tomat, og portobellosopp med pesto
Deigen skal hvile i kjøleskapet et døgn. I år har jeg laget pepperkakehus – for første gang. Jeg ble nemlig smådinglete inspirert da jeg leste om en pepper-kake-designer-dame i det svenske magasinet Drömhem & Trädgård
Tørka tranebær byrjar å bli lett å få tak i, det same gjeld heile kardemommefrø. Det heile byrja med nokre flasker vodka, her kan du også bruke 45% sprit, men standard vodka er litt lettare. Hell over sprit, og la det heile stå i 10-15 dagar
2013 har faktisk vært mitt første hele strikkeår. Jeg lærte egentlig å strikke når jeg var 5-6 år, men det ble bare med noen grytelapper og skjerf på skolen
Hei hei. I går lagde vi utrolig gode pepperkaker med nøtter og sjokolade. Pepperkakene var alt for gode til å ikke dele, så her kommer årets pepperkake oppskrift
hei igjen alle sammen. da var jeg her igjen med nok et nytt blogg innlegg. denne gangen kommer det en oppskrift på det ingefærølet som skal drikkes her i julen
Suksess med suksessterte. Suksessterte, suksesskake eller gulkake som mange kaller den i Trøndelag har en karakteristisk deilig og søt gul krem med glutenfri mandelbunn
Det er kjekt å ha i bilen og når jeg sitter på sidelinjen under Larkollukas sportslige aktiviteter. Må vel nesten vise fram hva jeg bedriver av håndarbeid på årets campingferie
Flaggkake (årets 17. mai-kake). 17. 05. 2016 kl. 23. 46 i. Kake. Ingen kommentarer. Jeg ville prøve noe nytt til 17. mai i år, og da falt valget på flaggkake
Desember Årets hyggeligste måned. Daily-life. ÅRET 2016. 31. 12. 2016, 09. 13. Da jeg satt å så tilbake på 2016, fikk jeg faktisk et par tårer i øyekroken
Mat- og vinklubben Smak møtes 5 ganger i året til gjensidig mat- og vinglede. Bloggen er først og fremst en notatbok for våre egne kulinariske opplevelser og ble i starten brukt til referater fra klubbens treff
Årets lam er i butikkene. (La hvile 10-15 min. Det er mange måter å lage lammestek på, her med rosmarin, hvitløk, squash og poteter fra hagen, og sopp fra skogen
Alle kakebord trenger en marsipankake på 17. mai, spør du meg. Og siden jeg lagde en marsipankake med det norske flagget i bær i fjor, så ville jeg prøve noe litt annet i år
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.