En av de bedre stykningene pålammet er carré, eller karré. Den vanlige måten å tilberede på er slik den er, og så dele den opp mellom bena, ofte også mellom hver annet eller tredje ben, litt avhengig av hvordan du skal servere eller presentere den
Lekker lammecarré kom på bordet, fulgt av sirupglasserte gulrøtter, hjemmelaget ripsgelé, soppstuing (med kantarell, shitake og aromachampignon) og en vidunderlig kremet portvinsreduksjon av lammekraft
Årets første Sauikål blir til helgen, ja den varer kanskje til over helgen om gryten er stor nok. Liker du ikke mye fett i Fårikålen, kan du bare skumme det av på toppen, spesielt hvis du lår gryten stå litt i ro før servering
Her har jeg prøvd en ny vri på det tradisjonelle lammelåret. ) La det brunes på fettsiden i en stekepanne mens du kutter opp mandelpoteter, gul og rødløk og persillerot
Det var mitt første møte med animelles, eller lammetestikler som vi sier på norsk. Lenger nede ligger oppskriften på løvetannsalaten og brenneslestuingen
Gjennom eit langt liv har eg fått servert lammekjøttpå utallige måtar. Alle snakkar om lammesteika. Ifølgje kokkane er det den milde smaken frå greinene frå vinranker, som blir lagt på glørne midtvegs i den tre timer lange prosessen, noko av løyndomen
Da jeg var på butikken i går og oppdaget årets fårikål kjøtt av lam var Søndagsmiddagen bestemt. Når September kommer kommer også årets ferske lam i butikkene, og med lam kommer fårikål
Men i går feiret vi nytt år,og det er veldig kjekt å se alle rakettene,men jeg føler at det blir mindre og mindre raketter,iallfall her på ålgård(noe som er kjekt for alle dyr som er redde når det smeller og for min mann som slipper å sitte oppe hele natten i tiiiiiiiiiiilfelle det skulle lande en rakett på takket,hihi,for da kan jo jeg sove,ikke sant,det trengs jo ikke to som sitter vakt
Og hva smaker vel bedre på eplets dag enn noen gode retter med eple. Norsk Eplefest på Gvarv ønsker å markere denne dagen, og vil gjerne gjøre litt ekstra stas på den første babyen som velger å komme til verden i Norge i dag
Granateplefrøene ligner på små juveler, og gir kaken en herlig touch av juleglam. Ha bakepapir i bunnen av formen (la noen cm stikke ut på hver side), da er det enklere å flytte bunnen over på et serveringsfat uten at den går i stykker
Del på Facebook. Pepper og salt er også på plass, og noen har kanskje litt poteter eller annet tilbehør til, men selve retten består i all hovedsak av kjøtt og kål
Ninette Bahne, som pepper-kake-designer-damen heter, byr på oppskrift på pepperkakedeig for hus og store pepperkaker, og en knakende god beskrivelse med bilder om hvordan du lager pepperkakehuset
Vend lammeskivene i mel-blandingen og stek skivene til de er pent brune. I leirgryten (som du på forhånd har latt ligge i kald vann en halvtimes tid) legger du i bunnen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.