500 g
Spekesild legges i kaldt vann et par timer, skylles godt, tørkes av og deles opp i små biter som fordeles i de ulike marinadene og sausene som er beskrevet nedenfor.
1/2 dl
sukker
1/2 dl
vann
1/2 dl
7% eddik
1/2 løk
i tynne skiver, noen hele pepperkorn, et par laurbærblad og evt. litt dill.
Laken kokes opp til sukkeret er oppløst og avkjøles før den helles over sild, løk og krydder.
COGNACSILD MED JULESMAK
2 ss
Honning
1/2 dl
Cognac
1/2 dl
Vann
6-8
Nellikspiker
1 ss
Rosiner
2-3 cm
Kanelstang
1 ss
Mandler, grovt hakket
1 Pomeranskall
i biter
1/2 Rødløk
i tynne skiver
Marinaden røres sammen til honningen er oppløst, Krydder, løk og sild legges lagvis i glass før blandingen helles over.
ROSMARINSILD MED SOLTØRKEDE TOMATER
1 dl
Sukker
1/2 dl
Eddik, 7%
1/2 dl
Vann
8-12 Hele
Svartpepperkorn
2-3 Soltørkede
tomater i biter
1/2 Rødløk
i tynne skiver
1 ss
Hasselnøtter, grovt hakket
Frisk Rosmarin
Bland sammen marinaden og den hell over sild, soltørkede tomater, løk og krydder så det dekker.
AQVAVITSILD MED STJERNEANIS
1 dl
Sukker
1/2 dl
Vann
1/2 dl
Aqvavit
1-2 Stjerneanis,
tørket, hele
8-10
Svartpepperkorn
2-3 ss
Purreløk, i tynne ringer
Bland sammen marinaden til sukkeret er oppløst og hell over sild, løk og krydder.
Silda oppbevares kjølig i glass med lokk og kan serveres etter ett døgn eller to.
Mens svenskenes midsommar er et av sommerens store høydepunkter med majstång og sild og poteter og jordbær og øl og snaps og dans rundt stanga og… Men de har ikke bål da
Godt rugbrød med sild hører med til en god julefrokost. Det er mye god sild å få kjøpt i butikkene, men det er veldig koselig å lage et par glass med sild selv der du kan sette ditt eget preg på silden
Her er oppskrift på en sildsom skal nytes etter et par dager i kjøleskapet. En god sildekrukke er både populært og godt på frokostbordet eller til lunsj, og den hjemmelagde silden smaker aller best
Nydelig mild og velsmakende julesild, kan virkelig anbefales. Både kryddersild og vanlig spekesild kan brukes, men legg silden et par timer i melk før tilbereding
Balsamico inneholder mye umami, og har flott syre og sødme som balanserer smaken av sild på en utmerket måte, og du trenger ikke bruke den fineste du har
Jeg var usikker på om jeg i det hele tatt ville delta, men når jeg først hadde bestemt meg for å være med, var chili en selvfølge for meg å ta med som en ingrediens, og lage en spicy sildesalat
Skjær skinnet av sildefiletene og ta ut eventuelle bein. La den avkjøles litt og hell den over silden. Etter minst 24 timer tas sildefiletene opp. 4 doble ferske sildefileter
Balsamico inneholder mye umami, og har flott syre og sødme som balanserer smaken av sild på en utmerket måte, og du trenger ikke bruke den fineste du har
Dersom du kjem over lettsalta, norske spekesild, eller ei mild dansk spekesild, duger denne godt. Den som har smakt rakfisk, veit at den kan vere alt frå mild til skarp, men med eit umiskjenneleg «modna» preg
Jeg har blitt sponset av Extra Evje og lokal mat med nydelig pålegg fra Hovden Fjellgard , Coop smak forskjellen og Reinhartsen og satt sammen et festmåltid du kan imponere gjestene med som ikke krever for mye å stelle i stand
Til julefrokosten eller brunchen er det morsomt å servere egenprodusert pålegg. Oksetunge eller Storfetunge er noe som selges rimelig nå i disse tider og er fantastisk enkelt å lage seg til julefrokosten
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.