Du trenger. En leigryte (sett denne i vann på morgningen)1 hel kylling - Gni denne med pepper, salt og spisskummin1 søtpotet - skjær i biter1 squash - skjær i biter1 løk - del i 41 liten håndfull rosiner1 liten håndfull mandler1 kanelstang1 ts koriander1 ts spisskummin3 hvitløksfedd1/2 sitron - i skiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner
Tør nesten driste meg til å si at mine smakte hakket bedre. Mine er også hakket sunnere vil jeg tro da jeg steker dem i ovnen,mens de som serveres på Planet Hollywood er frityrstekte
Mine falafeler er stekte i stedet for friterte. Midtøstens egen vegetarburger, falafelen, får raskt bein å gå på sammen med hvitløkssaus, rød chilisaus, salat og pitabrød eller lefse
OL i London har begynt, og da er det godt med litt kosemat foran TV'en. Jeg fikk lyst på "Chicken Nuggets", og da lager jeg en asiatisk dipsaus som tilbehør
Sprøstekt and er en av de beste asiatiske rettene jeg vet om. Det er kjempe enkelt å lage og kjøttet smaker så nydelig at jeg synes det er greit med enkelt tilbehør av raskt wokede grønnsaker i sesamolje og soyasaus
Dette trenger du til 4 personer. - 1 pk findus wok (classic, thai, vietnamese, den du liker best)- 1 dl sweet & sour wok saus- 600 g indrefilet av svin- 1-2 ss olje- 1 strimlet rød chilipepper- litt soyasaus- salt og pepper- 3-4 pakker nudlerBle du fristet
I dag ble det restemat. Hadde et stykke ferdig stekt oksestek i frysen etter juleferingen, og ble inspiret av asiatisk måned på Rema 1000 til å lage en thai wok
4 personer(Denne oppskriften er tilpasset hva jeg hadde for hånden. )Pad Thai. 1 pk nudler---2 ss smør 3 kyllingfileter i biter1 stor purre i "ringer", bare det grønne---olje4 egg---2 ss fiskesaus1 ss hvitvinseddik (vanlig eddik)3 ss brunt sukker 1 ts paprika1 glass (boks) bønnespirer (det hadde jeg ikke)1 dl peanøtter/cashewnøtter, grovhakket1/2 sitron i båter---1