Oppskriften er fra den store norske kakeboken moren min brukte da jeg var liten, og kombinasjonen av sukkerbrød, sjokoladesmørkrem og luftig marengskrem er helt super
Jeg har blandet oppskriftenmed Nigel Slaters «moist chocolate beet cake», og selvfølgelig gjort alt gluten- og melkefritt, så selv om ikke ideen er suget fra eget bryst, så har jeg fiklet nok med andres oppskrifter til at denne kan kalles min
Dersom du vil lage en kake helt uten melkeprodukter, må du altså droppe sjokoladekremen og erstatte den med for eksempel en marengskrem, eller bruke spesialsmør beregnet på melkeallergikere
Etter jeg laget suksessterten satt jeg igjen med to eggehviter. Pisk deretter inn litt og litt av sukkeret til det blir en blank, hvit og seig marengskrem
mai-kakemedmarengskrem. Fyll hullet med en god teskje jordbær- og champagnesyltetøy. ♥ Oppskriften er utviklet i forbindelse med mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som er forhandler av Stonewall Kitchens produkter i Norge
Mange cupcakes toppes med den ene mer mektige frosting enn den andre. Jeg sverger ofte til bare et enkelt melisdryss, melisglasur, pisket krem eller en marengskrem av eggehvite og melis
Marengskremmed brunt sukker, appelsin og krydder. Marengsglasuren er til gjengjeld riktig søt, det er en marengskrem som lages ved å piske inn kokende sukkerlake i eggehvite
Jeg har dekket hele kaken med kritthvit marengskrem på typisk amerikansk vis. Kaken er basert på en amerikansk "White cake" som lages primært med eggehviter
Den syrlige smaken på selve kaken blandet med den søte vaniljesmaken i marengskremen gjorde underverker, og de forskjellige smakene eksploderte i munnen min
Neste gang vi skal ha topping, forsøker vi med en smørkrem og ikke en marengskrem. Dette var ikke så enkelt å blande, vi endte opp med melk med smørklumper, men som det sto i oppskriften
Klem ut fine pikekyss på et stekebrett dekket med bakepapir. Ha “marengskremen” i en formsprøyte, eller lag en fra en vanlig brødpose og klipp et lite hull i kanten
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.