Jeg skiftet også ut det lettsaltede flesket med en magrere utgave, lettrøkt skinke. Blomkål med flesk er på ingen måte noen trendy og cool rett, men en gammeldags tradisjonsrett som i alle fall har blitt brukt i Østfold i flere generasjoner
Hakk alle grønnsaker fint og la de surre i olje på middels varme til de begynner å bli myk. Her fikk jeg brukt rester av mange slag, og slik matlaging liker jeg, det er jo helt unødvendig å kaste rester, det er bare å bruke litt fantasi så er det alltids noe man kan bruke rester til
Legg i hakkede tomater og topp med smuldret fetaost og litt rosmarin. Jeg har blitt veldig glad i ovnsbakte retter som dette, hvor du har alt mulig godt i samme form og baker det i ovnen
Pølseform med bakte grønnsaker. Andebryst med tilbehør. Ovnsbakte grønnsaker er flott følge til alle type kjøttretter og du kan benytte de grønnsakene du liker best
Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin
Ha pasta og erter i en ildfast form sammen medskinkeog løk. Kok makaroni/pasta etter anvisningen på pakken og la de frosne ertene få koke med de siste et-to minuttene
Dette er en lett (=kalorifattig) og god rett jeg ofte lager til meg selv når jeg har lyst på noe varmt til kvelds - eller hvis det er bare meg her til middag
Ha de over i en bolle eller rett i den ildfaste formen med finhakket basilikum, agavesirup og olje. Målene under er til ett stekebrett med alle tre variantene, men her er det bare å doble i vei
Man kan naturligvis bytte ut grønnsakene med andre typer rotgrønnsaker. FORSLAG TIL ANDRE BAKTE GRØNNSAKER- Krydra bakte potetbåter- Bakt potet med kryddersmør- Ovnsbakt rosenkål
Ha baconbiter oppå sammen med oppdelte skinkebiterog rødløk. Er deigen for fast spe med litt vann. Blir både sprø og god, og spises av både voksne og barn her
Kommentarer
lisep
Enkel og god rett ?
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.