2-3 kg
Løk grovkuttet.
Rødløk grovkuttet.
Gulrot grovkuttet.
Hvitløksfedd rensket.
Eventuelle andre grønnsaker eller avskjær.
1 l vann.
Rosmarin.
2 ss
bringebæreddik.
3-5 dl kraft fra langpannen.
Ca. 1,5 dl økologisk rømme fra Røros.
Fungi.
2 kvister fersk rosmarin.
Maisenna.
Smelt sukkeret på middels varme, ha oppi bringebæreddiken, og la det koke litt. Ha så oppi lammekraften og rømme, du kan også bruke sæterrømme. La det småkoke sammen med et par kvister rosmarin, men ta disse ut før servering. Smak til med et par dråper fungi. Bruk maisenna til å oppnå ønsket konsistens.
1 fedd
hvitløk grovknust
30 minutter
eller
1 hvitløksfedd
grovknust.
En nype demerara brunsukker.
Dråper fra sitron.
andre retter av lam jeg anbefaler er lammekebab i pita – utrolig digg, og her benyttes restene fra lammelår eller lammestek med hasselback- poteter og lammesjy
Kaffetrakteren som sto først opp, vinden som hvisker til trærne utenfor, sjøen som fortsatt ligger stille og sover, gjengen med gutter som koser seg i stua og datteren min som lekes med av en ivrig kusine
Det er ikke så ofte vi steller i stand med store middager lenger og sjelden av typen lammelår. LammelåretKutt opp grønnsakene og legg det i en stor plastpose hvor du har plass til kjøttet og marinaden
Bakt rosenkål, bacon og valnøtter er perfekt topping og gir den et røft løft. Det er enkelt og raskt å lage, samtidig som man med en god kraft ikke trenger så mange ingredienser
Legg over smør på lammelåretog hell over vann flere ganger under steketiden. Server med hjemmelaget potetstappe med timan og et rødvin fra Piemonte området, feks en Barbera d`Alba, Bersano
De har lammelår nå som faktisk er små- ikke overmaipulerte bodybuilderlam med lår lengre enn en gaselles, og disse er sinnsykt mye mørere enn de vi er vant med å kokkelere med
Lammelår av villsau er både spesielt og veldig godt. Jeg har fått gleden til å være den første som presenterer lammelår av villsau fra bonden Fred Arne Stormo i Gratangen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.