Melet kan fåes kjøpt i ulike typer, men jeg foretrekker det melet som er steinmalt. Løsningen på dette er å la havregrynene stå i en sur blanding med litt rug i over natten, og såkoke opp på vanlig måte
Rist ulike typer nøtter i en tørr panne, for eksempel makademia, hassel og pistasj. I tillegg til fryseren trenger du en vanlig kjøkkenmaskin, alternativt også en Termomix, en kokeplate, en ovn, et godt steke/baketermometer og noen kjeler
Når November er omme skal butikkhyllene vere fylt opp med ulike kjøttdeigtyper uten salt og vatn, og dette synes eg er eit fantastisk tiltak da kjøttdeig er en matvare som går igjen hos dei fleste norske heimane
♦ for ekstra proteiner/fett kan man også tilsette ekstraingrediens mot slutten av koketida. Ekstra næring og god metthetsfølelse, i tilleggfår du grauten melkefri
Det finnes ogsåulike “dip” man kan lage å servere – men vi synes dette er helt perfekt. Man kan også steke vårrullene i ovnen ved å pensle dem med olje også steke dem – men jeg synes de blir enda bedre når de kokes/stekes i olje på denne måten – selvom det er litt mer usunt
Smaken på pølsene kan varieres med ulike krydder og urter. Pølsene er flotte å spise i pølsebrød, eller til middag med tilbehør som potetsalat og ketchup, eller sammen med ulike pastavarianter
Det finnes cirka en milliard ulike empanadas-oppskrifter fra asia, Sør-Europa og USA. Empanasas kan minne litt om calzoner, men skiller seg ut med litt annerledes fyll og en annen måteå lage brødet på
Ulike nøtter vil gi ulik smak og konsistens på kaken. Denne kaken inneholder egg, men jeg gir deg også alternativer på hvordan du kan lage den eggfri, melkefri og dermed vegansk**
Ordet Bibimbap betyr så enkelt som «ris blandet med kjøtt og assorterte grønnsaker» og det er like gøy å si navnet på retten som å spise den, med ulike teksturer av grønnsaker, kjøtt og sauser
Fastelavnsboller er kremfylte boller som kan varieres påulikemåter. Alle slags typer eplesyltetøy kan selvsagt brukes, og du må gjerne koke din egen eplemos og bruke det i stedet for ferdigkjøpt
Blir alltid så forvirret over hva som er sunt og ikke og hva som bør brukes i ulike oppskrifter. Smakfullt og aromatisk, passer til ulike kaker, kjeks, muffins og lignende der man ønsker peanøttsmak
Før jul prøvde jeg ut mange ulike oppskrifter, men ble liksom aldri helt fornøyd. For i min gamle håndskrevnekokebok, som jeg har hatt helt siden jeg gikk på gymnaset, fikk jeg pluselig øye på følgende oppskrift på vegetariske middagskaker