Tyrkisk yoghurt, gjerne upastaurisert. Det er ikke alltid like lett å finne god mat på turistplasser, men med litt research på forhånd blir det enklere
Og, til kalkunen, rispilaffen jeg tenker på som tyrkiskfestris. Jeg har ikke greid å finne ut hvilken betydning som er opphavet til navnet på denne rispilaffen, men mest sannsynlig er det enten innmat eller stuffing
Izmir köfte kan serveres som den er, uten noe annet til, men i Tyrkia får du den alltid med ris og gjerne også en liten skål yoghurt ved siden av (gresk eller tyrkisk type passer best, de er litt tykkere enn de som selges som naturell yoghurt)
Kan evt serveres med gresk/tyrkisk/naturell yoghurt. Men her har dere i hvert fall en ny oppskrift som er super lett og god, og den tar heller ikke lang tid å lage når du allerede har kokt og gjort klar risen
I Tyrkia serveres gryter som dette med ris til. Du får kjøpt alt du trenger av krydder på en vanlig dagligvarebutikk, men vil du bruke tyrkiske chiliflak (som jeg virkelig anbefaler) må du til en butikk med godt utvalg av internasjonale krydder, ofte kalt innvandrerbutikk
Å koke ris på ordentlig tyrkisk vis var det som tok meg lengst tid å lære. Tyrkisk moussaka. Ris er en relativ nykommer i Tyrkia og Midt-Østen, et matlandskap preget av eldgamle tradisjoner og ingredienser som har holdt stand i årtusener
Kan evt serveres med gresk/tyrkisk/naturell yoghurt. Men her har dere i hvert fall en ny oppskrift som er super lett og god, og den tar heller ikke lang tid å lage når du allerede har kokt og gjort klar risen
Tyrkiskris. Enkel og rask hverdagsmat av beste tyrkiske merke. De fleste lager fremdeles all maten selv fra bunn av og prøver å holde prisene så lave som mulig