Rør godt om, oglegg på et lokk. Og vet du, – stektris – , eller «Fried rice” som retten heter på engelsk, går for å være en av klodens mest populære middager
Jeg har laget en vegetar versjon til våre kjøttfrie middager, og vi hadde grønnsaksrester fra en tacomiddag, så derfor er paprika av ulike farger brukt her, men jeg har også hatt i proteinkilder som stekt tofu, egg, kylling eller svinekjøtt, så her er det bare å «freestyle» til din egen smak
Eller smuler av kylling, grøss. Stektris er inget unntak. Best blir det med nykokt ris,men rester går greit om det har ligget kaldt i luftett boks i maks ett døgn
Rør rundt slik at du får en «eggerøre» og bland medrisen. Ha rikelig med smør/olje i varm panne og ha i finhakket hvitløk, ha i risen før hvitløken har fått farge
Her er kyllingen krydra med maldonsalt og kverna pepper, ogstekt i smør og olivenolje. Den treng ikkje være gjennomstekt siden den skal i suppa etterpå, men eg liker å ha litt steikeskorpe på dei