De har kanskje mere til felles med små sveler enn pannekaker, og man bruker gjær til heving i motsetning til vanlige pannekaker, og de skal stekes tykke
Da de inneholder mye grovt mel og korn, så blir de ikke så luftige som 'vanlige' sveler,. Lapper kan serveres med godt smør og brunost, syltetøy, rømme eller honning og friske bær
Jeg skal innrømme at det ikke er ofte jeg lager lefser egentlig, takka har blitt brukt til sveler, men nå i helgen blåste jeg støv av den gamle oppskriften, fant frem takka og måtte låne kefir på bygda
Jeg hadde ikke kulturmelk i kjøleskapet, så jeg byttet ut det med vanlig melkog litt rømme. Jeg sto opp for å bake bananbrød, og da jeg hadde framme posen med natron ble jeg fristet av bildet og oppskriften av sveler som var på den
Legg svelene på rist, og server dem nystekte med TINE brunost eller syltetøy, gjerne ogsårømme. Bland mel med natron og hjortetakksalt og sikt det i eggedosisen
Han fikk svelermedkulturmelkog hvetemel i og mine var både gluten og laktosefrie. Medmelkog uten gluten går det greit, ogsåmed orginalen går det helt greit