Oppskriften fant jeg på bloggen til Lena Beatrice og den finner du her. Lyst på noe godt i påsken. Om du har i litt sukrinmelis blir de for meg litt mer dessertaktige og fungerer ypperlig som sveler
Det finnes mange oppskrifter, men her er den jeg liker best. Jeg lager alltid lapper på hytta om sommeren, og på sensommeren og høsten når kjøkkenbenken fylles med nyplukkede bær, eplemos og frysetøy
Salg av sveler er også vanlig på fergesamband i Nord-Norge, ferger i andre deler av landet, som selskapet Bastø Fosens ferger mellom Moss og Horten serverer også svele på overfarten
Legg dem på rist til avkjøling. Sveler er godt - lag det i dag. Nydelige sveler. 1 øse røre på stekehellen, ikke bre den utover, den skal bare forme seg selv og stek de lysebrune på begge sider
Stekes på takke. Sveler er tradisjonell kaffemat fra vestlandet. Legg en øse på plata og jevn ut røren. Stek svelene til de er gylden brune på hver side ved middels varme
Vi hadde ikke kulturmelk i hus så idag prøvde vi ut en oppskrift med melk. På søndag hadde vi fantastisk gode sveler til lunsj med hjemmelagd blåbærsyltetøy
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.