Siden de gamle godt kan trenge litt ekstra, lages i dag medisterkaker og kålstuing. Kålstuing. Ca 300 g kål kuttes i litt gode biter ( kan godt bare strimles) og surres i ca 1 ss smør på middels varme i 10 minutter. -D Ca 300 g kål kuttes i litt gode biter
Fastfood var dog slett ikke vanlig hos den jevne husmor, som selvfølgelig hadde gått husmorskolen og lært om hvite og brune sauser, kjøttkaker og stuetkål
Et par sinkbøtter med bulkete bunn er stuet bort i garasjen, så de må fram i lyset igjen. Jeg er svak for dekorativ kål, og har i år sådd flere sorter grønnkål, palmekål og svartkål
Tilbehør - stuethodekål. Noen av mine favorittretter inneholder rotgrønnsaker (da har jeg utvidet begrepet ganske kraftig til å inkludere blomkål, brokkoli, hodekål og kepaløk), og nå tenkte jeg å komme med tips til hvordan man kan tilberede mange forskjellige (rot)grønnsaker
Fårikålen lagar koker du på ein god halvtime. Fårikålen koker i løpet av ein halv time i staden for halvannan, kraftkokinga kan reduserast frå eit kvart døgn til eit par timer
Siden vår grill er stuet langt bort, så valgte vi stekeovn varianten. Masse varianter over det samme temaet, men revet kål og forskjellige rotgrønnsaker er hovedingridiensene
Server med kokte poteter, stuetkål eller grønn ertestuing og rørte tyttebær. Skjær kålen i små biter ( først i skalker så på tvers så det blir små biter)
Ja jeg har fått pleid trynet mitt også i dag med både gjørme maske og fuktighets maske så det kan jeg heller ikke gjøre igjen, sett gjennom bilder, gått turer, laget mat, vurdert å sove men kjedet meg så mye at jeg ikke fikk sove (ja det er mulig), sjesket på får i kål, spist sjokolade, lest bok, ja jeg har gjort alt jeg kan komme på
Skjær bort grove stilker og del kålen nokså fint. Lag litt fyldig hvit saus og bland i kålen. Skjær den renskårede kålen i skalker og kok dem i rikelig med saltet vann - ca 1/2-1ts. Riv litt muskatnøtt i stuingen Ca 3/4 hodekål