Stekt kalkun oppskrifter

Fylt kalkun med tradisjonelt tilbehør

Fylt kalkun med tradisjonelt tilbehør

Hvis kjøttsaften som siver ut er klar, er kalkunen ferdig stekt. Om du skal lage høsttakkefest á la thanksgiving, eller skal ha kalkun til selskap eller på nyttårsaften så er det viktig å ha det rette tilbehøret
Helstekte kalkuner på nyttårsaften

Helstekte kalkuner på nyttårsaften

En kalkun bør tines i kjøleskap eller i en kald kjeller. Bind opp kalkunen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen
Kalkun carbonara

Kalkun carbonara

Tilsett kalkunrestene når soppen og løken er stekt. Kalkun karbonare av restekjøtt. Etter jul eller nyttår har vi ofte rester av kalkun
Helstekt kalkun

Helstekt kalkun

Tørk av kalkunen. Hell vann over kalkunen underveis i stekingen. Denne jeg har stekt idag er på litt under 6 kg. Gni så inn kalkunen med smeltet smør, ca 100gr. Stee stekeovnen på 170 grader og legg kalkunen på en rist. Når steketiden er over lar du kalkunen hvile i 20 minutter før du skjærer den opp
Kalkun

Kalkun

Hvis kalkunen er uten termometer eller det har falt ut, kan du sjekke om den er ferdig stekt ved å stikke en kniv inn ved låret
Saus til helstekt kylling og kalkun

Saus til helstekt kylling og kalkun

Denne sausen, som passer perfekt til helstekt kylling eller kalkun, er fyldig, smaksrik og deilig. For å ferdigstille sausen trenger du kraften fra den ferdigstekte fuglen
Carbonara med fullkornspasta og kalkun

Carbonara med fullkornspasta og kalkun

Ha løk, sopp og hvitløk i en panne eller kjele med litt olje og fres til blankt og litt stekt. Det resulterte i denne deilige pastamiddagen med kalkunbryst for å ha mye proteiner også
Slik steker du kalkun

Slik steker du kalkun

Saftig helstektkalkun med deilig sprø stekeskorpe. Kalkun på sitt beste er et helt fantastisk matopplevelse
Pasta med kalkun og sesamfrø

Pasta med kalkun og sesamfrø

Stek dem noen minutter til du kan lukte at frøene blir stekt og frøene får en lett lysebrun farge. 500 gram kalkun/Kylling (helst ferdig tilberedt – men bruk gjerne rå filet om du ikke har ferdig). 500 gram kalkun/Kylling (helst ferdig tilberedt – men bruk gjerne rå filet om du ikke har ferdig)
Nykål og kalkun

Nykål og kalkun

Vi anbefaler å bruke kalkunpålegg eller stektkalkunbryst. Kalkunkjøttet strimles. Tilsett så kalkunkjøttet og varm det forsiktig opp
Grillspyd med kalkun

Grillspyd med kalkun

Alt her er jo stekt fra før, så grillingen handler bare om smak, skorpe og å få det gjennomvarmt. Enten det er påskekalkun, thanksgivingkalkun, julekalkun eller en helt vanlig hverdagskalkun
One Pot Restegryte med kalkun og ris

One Pot Restegryte med kalkun og ris

Etter og ha stekt en hel kalkun blir det, som regel alltid igjen rester. Her får du oppskrift på en smakfull gryte, hvor kalkunrestene kommer til god nytte
FYLL TIL KALKUNEN

FYLL TIL KALKUNEN

DU HAR KANSKJE BEGYNT Å TENKE PÅ KALKUN OMKRING DISSE TIDER. Du merket deg at jeg sa til, ikke i kalkunen