Hvis kjøttsaften som siver ut er klar, er kalkunen ferdig stekt. Om du skal lage høsttakkefest á la thanksgiving, eller skal ha kalkun til selskap eller på nyttårsaften så er det viktig å ha det rette tilbehøret
Tørk av kalkunen. Hell vann over kalkunen underveis i stekingen. Denne jeg har stekt idag er på litt under 6 kg. Gni så inn kalkunen med smeltet smør, ca 100gr. Stee stekeovnen på 170 grader og legg kalkunen på en rist. Når steketiden er over lar du kalkunen hvile i 20 minutter før du skjærer den opp
Denne sausen, som passer perfekt til helstekt kylling eller kalkun, er fyldig, smaksrik og deilig. For å ferdigstille sausen trenger du kraften fra den ferdigstekte fuglen
Ha løk, sopp og hvitløk i en panne eller kjele med litt olje og fres til blankt og litt stekt. Det resulterte i denne deilige pastamiddagen med kalkunbryst for å ha mye proteiner også
Stek dem noen minutter til du kan lukte at frøene blir stekt og frøene får en lett lysebrun farge. 500 gram kalkun/Kylling (helst ferdig tilberedt – men bruk gjerne rå filet om du ikke har ferdig). 500 gram kalkun/Kylling (helst ferdig tilberedt – men bruk gjerne rå filet om du ikke har ferdig)
Alt her er jo stekt fra før, så grillingen handler bare om smak, skorpe og å få det gjennomvarmt. Enten det er påskekalkun, thanksgivingkalkun, julekalkun eller en helt vanlig hverdagskalkun
Etter og ha stekt en hel kalkun blir det, som regel alltid igjen rester. Her får du oppskrift på en smakfull gryte, hvor kalkunrestene kommer til god nytte
Når bollene har stekt litt, vendes de i olja så de får jevn farge på begge sidene. - Veggis kalkuner. Disse her kalles så fint for vegetariske kalkuner
Stek baconet i litt smør til det er passe stekt. Enkel ovnsrett med kylling, bacon og grønnsaker. Tar litt tid å forberede, men du får ryddet bort kjeler, kniver og 'kar' før middag