Fargerik og nydelig på smak, lekker på julebordet. Både spekesild og kryddersildfileter kan brukes, men selv liker jeg best kryddersild til denne silderetten
Å lage silderetter er egentlig veldig koselig, selv om tårene renner når man skjærer løk, dufter det godt av krydder og andre godsaker som vi putter i krukker og glass med sild
Helt vanlig tradisjonell hotell frokost, med de obligatoriske eggene, kokte og stekte, bacon, småpølser, den vanlige bønner i tomat fra hermetikkboks, oppskjært kjøttpålegg, ost, røkelaks, silderetter, frukt og grønt osv
Jeg bruker å lage et par nye silderetter før jul sammen med noen godt utprøvde som vi er veldig glad i, og i år ble det blant annet denne marinerte silden med urtekrem - behøver jeg å si at den smakte aldeles nydelig -
Og danskene bruker jo norsk sild til sine silderetter da. Selv om både danskene og svenskene etter min mening er flinkere med sild enn vi er, går det jo an å trylle frem god julesild til julebordet
Det kan lages mye god mat av sild og sild kan varieres i det uenderlige med alle mulige varianter av tilbehør, men jeg tror dette er min favoritt, og det er en fulltreffer på koldtbordet