Denne sausen/dressingen er helt fantastisk god. Den passer til både fisk og skalldyr. Bytt ut majonesen og aiolien til rekesmørbrødet og opplev en helt ny smaksopplevelse du blir hekta på
Skalldyr. Skalldyr. Jeg tok utgangspunkt i hennes saus, men siden jeg er alene hjemme som spiser kamskjell, måtte jeg lage en mye mindre skal, men det var visst likevel nok til 2-3 pers. 1-2 ss melange 1,5 ss brunt sukker 2 lime ( saften) 1,5 stk hvitløk ( finkuttet) 1 liten bunt koriander 1 liten bunt basillikum 2-3 ss sweet chilli sauce Kamskjell ( her kan du nok bruke alt fra kyllingbiter til blåskjell). Ha i melange, surr dette med det brune sukkeret til det er karamelisert, ha i hvitløk, limesaft og sweet chilli saus, tilsett så koriander og basillikum 1 dl vann ( valgfritt) Så hadde jeg kamskjellene oppi og lot det småputre 3-4 min ( må ikke putre for lenge da blir kamskjellene seige). Tips en venn 1-2 ss melange 1,5 ss brunt sukker 2 lime ( saften) 1,5 stk hvitløk ( finkuttet) 1 liten bunt koriander 1 liten bunt basillikum 2-3 ss sweet chilli sauce Kamskjell ( her kan du nok bruke alt fra kyllingbiter til blåskjell)
Det er ikke til å komme forbi at reker og skalldyr for mange er synonymt Sørlandet. Akkurat disse butterdeigkoppene var veldig små, så det ble ikke plass til så mye, men bruker man større butterdeigformer eller skjell kan man blande aspargesene sammen med rekene og sausen slik oppskriften tilsier
Hvis du ønsker å være godt forberedt til grillsesongen starter for fullt bør du lære deg coleslaw. Snikgjest har tidligere blogget fiskeburger med Jamie Olivers råkost og skalldyr sandwich coleslaw
God til dei aller fleste fisk- og skalldyrmiddager som passer å ha saustil. Mitt valg av tilbehør falt på stekte potetbåter, brokkoli, gulerøtter og verdens beste krema fiskesaus
Fermentert fisk som lages til en saus. Brekkbønner eller tilsvarende bønner (kan sløyfes). Suppen serveres oftest med reker (Tom Yum Goong), men ofte også med fisk, skalldyr, skjell blekksprut eller kylling
Legg skalldyr, evt reker, blåskjell helt til slutt, de trenger bare å få litt varme. Så var det rekene, det greieste er å kjøpe billige frosne reker på Rimi, minst ½ kg, ta av hodet og stek dem i olivenolje med skall på til vann er borte og de begynner å bli klisne og småbrune, du kjenner plutselig at den gode kraftige duften kommer frem, nå er de klare til å gå opp i gryten sammen med grønnsakene
Deretter tilsetter du sausen. Scampi + currysaus = himmelsk. miljøet) , så skal det være godt tilberedt. skal jeg først spise dette saftige, lille skalldyret (med et lite snev av dårlig samvittighet mtp
Den mest klassiske retten er nok dampet hvit asparges servert med hollandaisesaus. Som et glass chablis, smaker også hvit asparges perfekt til fisk og skalldyr
Gratengen gir fra seg saus, så noko ekstra saus eller dressing på sida er ikkje nødvendig. Mi oppskrift på sunne vafler posta eg igår her, har det ikkje blitt til frukost eller lunsj anbefaler eg det til kaffikos eller kveldsmat
Ein av fiskehandlarane min, italienske Fabrizio, råda meg til å slenge ein liten neve italienskproduserte ansjos i basen tilsausen, og det heva smaken mange hakk
Jeg har laget mange utgaver av Gambas con Ajo opp gjennom årene, det er jo bare å velge forskjellige ingredienser i sausen så smaker retten annerledes enn forrige gang du laget den