Saus til skalldyr oppskrifter

Kald lodderognsaus til fisk og skalldyr

Kald lodderognsaus til fisk og skalldyr

Denne sausen/dressingen er helt fantastisk god. Den passer til både fisk og skalldyr. Bytt ut majonesen og aiolien til rekesmørbrødet og opplev en helt ny smaksopplevelse du blir hekta på
Kamskjell i asiatisk saus

Kamskjell i asiatisk saus

Skalldyr. Skalldyr. Jeg tok utgangspunkt i hennes saus, men siden jeg er alene hjemme som spiser kamskjell, måtte jeg lage en mye mindre skal, men det var visst likevel nok til 2-3 pers. 1-2 ss melange 1,5 ss brunt sukker 2 lime ( saften) 1,5 stk hvitløk ( finkuttet) 1 liten bunt koriander 1 liten bunt basillikum 2-3 ss sweet chilli sauce Kamskjell ( her kan du nok bruke alt fra kyllingbiter til blåskjell). Ha i melange, surr dette med det brune sukkeret til det er karamelisert, ha i hvitløk, limesaft og sweet chilli saus, tilsett så koriander og basillikum 1 dl vann ( valgfritt) Så hadde jeg kamskjellene oppi og lot det småputre 3-4 min ( må ikke putre for lenge da blir kamskjellene seige). Tips en venn 1-2 ss melange 1,5 ss brunt sukker 2 lime ( saften) 1,5 stk hvitløk ( finkuttet) 1 liten bunt koriander 1 liten bunt basillikum 2-3 ss sweet chilli sauce Kamskjell ( her kan du nok bruke alt fra kyllingbiter til blåskjell)
Reker i hvit saus med aspargestopper

Reker i hvit saus med aspargestopper

Det er ikke til å komme forbi at reker og skalldyr for mange er synonymt Sørlandet. Akkurat disse butterdeigkoppene var veldig små, så det ble ikke plass til så mye, men bruker man større butterdeigformer eller skjell kan man blande aspargesene sammen med rekene og sausen slik oppskriften tilsier
Coleslaw

Coleslaw

Hvis du ønsker å være godt forberedt til grillsesongen starter for fullt bør du lære deg coleslaw. Snikgjest har tidligere blogget fiskeburger med Jamie Olivers råkost og skalldyr sandwich coleslaw
Heimelaga fiskekaker med krema fiskesaus

Heimelaga fiskekaker med krema fiskesaus

God til dei aller fleste fisk- og skalldyrmiddager som passer å ha saustil. Mitt valg av tilbehør falt på stekte potetbåter, brokkoli, gulerøtter og verdens beste krema fiskesaus
Tom Yum (Thai sur-sterk suppe)

Tom Yum (Thai sur-sterk suppe)

Fermentert fisk som lages til en saus. Brekkbønner eller tilsvarende bønner (kan sløyfes). Suppen serveres oftest med reker (Tom Yum Goong), men ofte også med fisk, skalldyr, skjell blekksprut eller kylling
Kremet fisk og skalldyrsuppe med kokos, ingefær og koriander

Kremet fisk og skalldyrsuppe med kokos, ingefær og koriander

Legg skalldyr, evt reker, blåskjell helt til slutt, de trenger bare å få litt varme. Så var det rekene, det greieste er å kjøpe billige frosne reker på Rimi, minst ½ kg, ta av hodet og stek dem i olivenolje med skall på til vann er borte og de begynner å bli klisne og småbrune, du kjenner plutselig at den gode kraftige duften kommer frem, nå er de klare til å gå opp i gryten sammen med grønnsakene
Scampigryte med wokede grønnsaker

Scampigryte med wokede grønnsaker

Deretter tilsetter du sausen. Scampi + currysaus = himmelsk. miljøet) , så skal det være godt tilberedt. skal jeg først spise dette saftige, lille skalldyret (med et lite snev av dårlig samvittighet mtp
Laks med blomkål-og brokkoligrateng

Laks med blomkål-og brokkoligrateng

Gratengen gir fra seg saus, så noko ekstra saus eller dressing på sida er ikkje nødvendig. Mi oppskrift på sunne vafler posta eg igår her, har det ikkje blitt til frukost eller lunsj anbefaler eg det til kaffikos eller kveldsmat
"Killer Cajun" reker

"Killer Cajun" reker

Tigerrekene serveres i sausen med nystekte hvitløksbaguetter og ekstra saus i en liten skål til å dyppe brødet i
Tikka masala med scampi

Tikka masala med scampi

tilsausen tykner litt. Tikka masala saus. Inspirasjon til denne oppskriften har jeg fra TV-kokken og kokebokforfatteren Lorraine Pascale
Marinert scampi

Marinert scampi

Ha i hvitløk, limesaft og sweet chilli saus, ta i koriander og basillikum, ha så i scampi et par minutter på hver side

Reker i hvitløk – Gambas con Ajo

Jeg har laget mange utgaver av Gambas con Ajo opp gjennom årene, det er jo bare å velge forskjellige ingredienser i sausen så smaker retten annerledes enn forrige gang du laget den
Black Pepper Crab

Black Pepper Crab

Jeg knuser pepperkornene i en morter før jeg har dem i sausen, og så har jeg lagt til litt ingefær og sjalottløk i tilleggtil de andre ingrediensene