En av mine favoritt blandinger er rødbeter med gulrøtter, ingefær, hvitløk og tang. Det kommer etter hvert mye mer om fermentert mat på bloggen, men for dere som synes dette er helt fremmed begynner jeg med surkål - utrolig enkel og kjempegod
Rødvin til ribbe bør være en frisk og fruktig vin, for eksempel av druene Pinot Noir eller Barbera. Serveres med stekt julepølse, medisterkaker, innmatpløse, tyttebær, surkål og lefse
Gryta inneholder også tomatpuré og rødvinseddik i mangel på ordentlig rødvin. Det finnes maange oppskrifter på bigos der ute, men tradisjonell bigos inneholder egentlig alltid surkål
I hele min oppvekst, ble svinekotteletter servert på tradisjonelt vis, stekt med poteter og surkål. 1/4 rød Chili (finhakket). 1/4 rød Chili (finhakket)
Surkål. Nydelig rødkål bør virkelig serveres til mer enn julemiddagen. Finsnitt rødkålen. 1 rødkål25 gr smør4 ss ripsgelé2 ss balsamico (alt. rødvinseddik)1/2 ts malt allehånde1 ts salt. Tilsett 2 rød løk i tynne skiver og 1-2 syrlige epler i små terninger. 0 1 rødkål. 2 rød løk i tynne skiver
Når du har lagd hjemmelaget surkål og rødkål så frister det nok ikke å kjøpe den ferdiglagde lengre. Men hjemmelaget surkål derimot har jeg laget mange ganger
Surr bacon rundt pølsene og stek/grill deLag guacamole ved å blande avocado med finhakket rød løk og tomat og smak til med sennep, salt og pepperStrø over litt smuldret fetaost
I hele min oppvekst, ble svinekoteletter servert på tradisjonelt vis, stekt med poteter og surkål. 1/4 rød Chili (finhakket). 1/4 rød Chili (finhakket)
Blings med fiskekaker, gulrot, stekt løk og remuladeSandwich med kylling og tomatpestoPita med kylling og kantarellSandwich med reker, ingefær, agurk og reddikBringefriskClub sandwichKjøttfri blingsNybakt brød med ekte smørKjøttkaker og rødbeterTomat og mozzarellaRibberull og surkålSylte og grov sennepRibbeblings med rødkål og rosenkålSmørbrød med grov leverposteiBurgerblingsEllers har det jo blitt en god del andre innlegg som remses under
Vi var borte på julaften i år, og fikk både ribbe, medisterkaker, surkål og rødkål. Rødkål. Nå ligger fjellribbe fra Brimi i kjøleskapet, sammen med en herlig paté som skal varmes opp og spises med nykokt rødbet og skogsopp (forvellet og fryst ned etter høstens fangst)