Pass på at varmen ikkje er så sterk at den svir kvitløken og gjer den bitter. Heilt frå eg første gong var på kurs på Gastronomisk institutt i Oslo og lærte kunsten å koke kraft, har eg etter klare meldingar frå kokkeeliten styrt unna rød fisk når eg ha lagd fiskesuppe frå botnen av
Smaksopplevelsen var enda sterkere enn synsinntrykket. Jeg har laget hvite, nokså klassiske fiskesupper, røde tomatiserte, ensfargede jevne og mer ujevne eller kanskje til og med grumsete fiskesupper
Jeg bruker den røde curry pastaen som heter medium og den er jaggu sterk nok synes jeg. Jeg er veldig glad i sterk mat og lager stort sett alltid litt for sterk, men denne gangen måtte vi tilsette litt fløte i suppekraften og en kladd rømme ved servering for å ikke stresse svelg- og tårekanalen
Red curry er sterk og den aller beste synes jeg. Sammen med litt finhakkede grønnsaker, en boks kokosmelk, litt hønsebuljong og fisk ble dette en utrolig smakfull fiskesuppe
Kutt ned på (eller kutt ut) chilien hvis du ikke er så glad i sterk mat. For den er faktisk veldig god, fyldig og med ekstra futt fra chili, og noe helt annet enn de jevnete fløtefiskesuppene jeg var vant til (og altså ikke likte)
thaigryte/suppe med rød karri og kylling. Da blir det som en eksotisk fiskesuppe. Eller man kan servere thaisuppe med nanbrød, slik bildet under til høyre viser
Som løsemiddelskadet tidligere storrøyker så må jeg si at jeg liker mat med sterk smak. To store gulerøtter ble skåret i små biter, det samme med en halv persillerot, en kvart sellerirot, nesten en hel hvitløk i små biter og en middels rødløk i halve ringer
Den sterke smaken gir en eksotisk karakter til fisk, skalldyr, kjøtt gryter, eggeretter m m. Rødbladet basilikum er ikke så vanlig i butikkene ennå, men stadig flere tar den inn