Porchetta oppskrift oppskrifter

Svinerull {Porchetta}

Svinerull {Porchetta}

Italienere kan spise porchetta hele året – ofte som en snack på et stykke brød. Det fine med porchetta er at den surres, og da går det jo an å kjøre hele rullen i ovnen etter sous vide for å få en sprø overflate som henger sammen med resten av kjøttet
Italiensk porchetta

Italiensk porchetta

Porchetta kan omsettast til ribberull på norsk, for ribba er jo ei flott råvare heile året, ikkje berre til jul
En porchetta i Sviddå

En porchetta i Sviddå

Italienere lager sin porchetta og Sviddå skulle endelig få slå seg løs på et godt stykke tynnribbe. Heldigvis resulterte dette forsøket i en smakfull, aromatisk og helt perfekt porchetta variant
Porchetta. En god reprise!

Porchetta. En god reprise!

For oppskrift og fremgangsmåte, gå inn HER. Porchetta. Har du en tynnribbe som ikke ble brukt i julen,eller finner du en på tilbud,så kan jeg anbefale deg å teste porchetta

Porchetta

Stekte poterer, julesalat (oppskrift her) og tyttebær. Porchetta er en Italiensk ribberull som de tradisjonelt spiser i brød, som en sandwitch
Pancetta  –  Italias  svar  på  bacon

Pancetta – Italias svar på bacon

Lenger sør i Europa bruker for eksempel italienaren ofte ribba til å lage pancetta eller porchetta – ein saftig, sprøsteikt og samanrulla slektning av pancettaen
Rib me baby, rib me all night long…

Rib me baby, rib me all night long…

Først ut er italienske «porchetta», eller det usexy navnet ribbe, som det heter på norsk. Hver uke fremover vil grillsjefene Petter og Espen Gullikstad servere oss Trøffelhelter en av deres originale grilloppskrifter

Julepålegg: Ribberull til jul

Då får du ein rull som liknar på den italienske porchettaen, og den passar perfekt med krydder av urter og kvitløk
Gilde juleaquavite smaking – Vinslottet

Gilde juleaquavite smaking – Vinslottet

Jan Henrik Syversen «Gladkokken» sto for maten som var deilig julekrydret Porchetta (ribberull) med sprø svor, rødkål, syltet rødløk, poteter og saus lagd med epler og akevitt
Porchetta med hvitløk og dadler

Porchetta med hvitløk og dadler

Oppskriften er inspirert fra Tinas mat, juleprogrammet som gikk på nrk. Porchetta. #oppskrift #middag  ca 2 kg tynnribbe
Porchetta med gratinerte poteter

Porchetta med gratinerte poteter

Porchetta. Har du porchettaen i samme ovnen kan du gratinere potetene på samme temperatur, 140 °C. Sett ovnen på 230 °C
Porchetta

Porchetta

I dag har jeg laget porchetta- en italiensk ribberull-. Porchettaen skal langstekes i ca 5 timer, ved 120 grader C
Italiensk nytelse - Porchetta!

Italiensk nytelse - Porchetta!

Også har du ennå ikke prøvd deg på en Porchetta. Porchettaen skal langstekes, så et termometer er et must
Rullet, kryddret svinebog

Rullet, kryddret svinebog

Kryddret og rullet svinebog, inspirert av Porchetta. oktober 3, 2013Oppskriften gir. Smaksatt med friske urter og krydder, stekt på svak varme,  blir dette både smakfullt og saftig
Ugnsbakad fläsksida med bönpuré och minisparris

Ugnsbakad fläsksida med bönpuré och minisparris

Jakten på den perfekta sardiska porchettan fortsätter denna söndag. Sist gjordes min variant av porchetta sarda på fläsklägg, denna gång görs den helt enkelt på rimmat sidfläsk