Ramsløk er jo i vinden som aldri før, og i den sammenheng tenkte jeg at jeg skulle ta det jeg hadde igjen etter en ramsløk burger og lage en pesto med litt norske ingredienser (eller nesten iallefall)
En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino
Riv mozzarellaostenog la den få smelte litt inn. i dag kjøpte jeg til og med pestoglasset. Da jeg så en ferdig grillet kylling kom jeg på hvor godt det smaker sammen med pasta pesto
In the meantime, prepare pesto. Serve warm with additional pesto on the side, and garnish generously with additional parsley, pine nuts, and vegan parmesan cheese
Dette er en annerledes pesto laget med ristede pinjekjerner og smaksatt med soltørkede tomater og i stedet for italiensk Parmesan, har jeg brukt hvit geitost fra Rallarrosa stølsysteri
For en måned siden la jeg ut oppskrift på hvordan man lager pesto på den mer autentiske måten. Pesto er en allsidig urtesaus som passer til både kjøtt, fisk, og vegetarretter
Pesto kan brukes til så mangt, som marinader, pasta, pizza og salater. Kjør pinjekjernene i en blender sammen med hvitløk, parmesan og soltørkede tomater
Kok spaghettien al dente, ha over pestoen (som skal ha en utpreget smak av chilipepper). Bland tørkede tomater, olje, oregano, ferskt chilipepper, hvitløk, pecorino, parmesan og ansjosfilet i hurtigmikseren