På italienske forretter oppskrifter

Noen italienske bobler.

Italienske bobler topp. Bobler som muntrer opp veien mot mørketiden. Passer sammen med lette forretter, frukt men jeg vet ikke om den vil være førstevalget til sushi
Saltkokte poteter Kanaripoteter

Saltkokte poteter Kanaripoteter

Italienske kjøttboller. Ha i potetene og la småkoke til potetene er kokt - ca 20 minutterHell av vannet og legg de tilbake i kjelen igjen slik at fuktigheten fordampet og det blir det et tynt lag av salt utenpå. Rist litt så de ikke brenner segDe kan fint spises nå, men skal de tilberedes korrekt skal de nå inn i forvarmet ovn 230 grader i noen minutter til skallet blir skrukket og litt gyllent
Italiensk aften #2

Italiensk aften #2

Og selv om altså de fineste italienske restauranter serverer franske hvite viner, og selv om sommelieren rister hodet når hvite italienere forespørres, så ville vi ha italienske hvite viner bordet
MISO RISOTTO med aubergine & sjampinjong

MISO RISOTTO med aubergine & sjampinjong

Sukkerter er så godt så måtte passe nå. Risotto, den italienske risretten som egentlig er en forrett er opprinnelig en ganske enkel rett
Ukesmeny, uke 47

Ukesmeny, uke 47

Ukemeny denne uken har fokus lettlagde retter med gode råvarer og deilige smaker i skjønn forening
Insalata Caprese

Insalata Caprese

Legg dette i en lagvis blanding en tellerken, blandet med blader av fersk basilikum. Fargene er som det italienske flagget, grønt, hvitt og rødt
Italiensk aften #2

Italiensk aften #2

Og selv om altså de fineste italienske restauranter serverer franske hvite viner, og selv om sommelieren rister hodet når hvite italienere forespørres, så ville vi ha italienske hvite viner bordet

Mussolini brød, Napoleonskake, Hitler vin og Cæsars salat.

denne måten ble Cæsars salat introdusert i Europa, hvor den som kjent, også ble en suksess. Ok, det siste er litt misvisende, for det var ikke Julius Cæsar som ble salat, men den italienske immigranten Cæsar Cardini
Stromboli ♫♫ Pizzarull !!

Stromboli ♫♫ Pizzarull !!

Stromboli blir ofte servert som forrett Italienske pizzarestauranter. La den avkjøles for du smører den pizzabunnen
Gresskarrisotto

Gresskarrisotto

Jeg erstatter heller den ekstra smaken med en god olivenolje toppen som italienerne gjør det. Litt før koketiden er ferdig kan du helle risen over i en annen panne middels varme – uten noe annet
Fyldig smak av Italia

Fyldig smak av Italia

Årsaken til at jeg lagde ostesmørbrødet, var en utfordring som går Matbloggsentralen. Jeg elsker Italienske smaker, og visste med en gang at jeg måtte bruke en kombinasjon av mine favoritter til denne utfordringen
Årets lam på høstens første Smakaften

Årets lam på høstens første Smakaften

Etter å ha fylt notatboken med noen hundre innlegg og fått en fast tilhengerskare et par hundre som er innom oss hver eneste dag og søker fram spennende retter og viner i vårt store bibliotek, er vi nå tilbake referatstadiet, der bloggen kun brukes når klubben har satt hverandre stevne
Hjemmelaget tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe

Bruk oppskriften disse italienske kjøttbollene for å ha i suppen. Sett medium varme og stek hvitløk, løk, chilly og ansjos
Gazpacho med reker

Gazpacho med reker

Mutti er de desidert beste bokstomatene markedet synes jeg. Gode italienske tomater med mye smak. Jeg stekte torsken den ene siden, snudde den, saltet og pepret, skviste over litt sitron og helte gazpacho rundt fisken
Skrei med smak av Sicilia

Skrei med smak av Sicilia

Far min sitt kjøkken lar vi den ferske vinterskreien møte litt sommarleg sødme når vi låner litt rød pesto frå Sicilias hamnebyar