Opplysningskontoret for egg og hvit kjøtt oppskrifter

Glutenfri Sachertorte

Glutenfri Sachertorte

I et gammelt hefte "Godt til kaffekosen" fra opplysningskontoretforeggoghvitkjøtt  fant jeg en oppskrift med tittelen "Rask Sachertorte" under overskrifta "Til en sjokoholiker"

Helstekt kalkun med tranebærsaus

Magnus Tvedt-Øresland fra Opplysningskontoretforeggogkjøtt lager. salt oghvit pepper etter smak. Skjær av skorpen på brødet og skjær resten i terninger

Coq au vin

Ha eventuelt i tomatpuré for å gi retten rødlig farge. Lag marinaden oglegg i kyllingstykkene og sett dem kjølig natten over
Kjøttfri Mandag

Kjøttfri Mandag

Det kreves ekstremt mye energi og vann for å produsere kjøtt (de fleste typer). Det koster ikke oss særlig mye å kjøpe så mye kjøtt som vi gjør, men det koster for miljøet

Egg florentine

Fordel varm spinat på tallerkener, legg på posjerte egg, hell over sausen og pynt med reker. Knekk eggeneforsiktig i det varme vannet

Posjert egg med appelsinsmør

Anrett aspargesen på tallerkener med appelsinsmør ogleggeggene. Ha vann og eddik i en liten bolle

Posjerte egg

Opplysningskontoretforeggoghvittkjøtt . La eggene gli forsiktig fra øsen over i vannet. Knekk ett og ett egg i en liten øse, som er smurt lett med olje

Julesylte av hvitt kjøtt

Opplysningskontoretforeggoghvittkjøtt Krydderblanding. Rens hønsene for skinn og ben. Oppbevares kaldt, for eksempel i en saltlake

Helstekt julekalkun med farsestuffing

Opplysningskontoretforeggoghvittkjøtt smør tilsatt salt og pepper. Man kan også steke farsefyllet i en formfor seg selv, og servere det fra formen

Grove fiskekaker

Opplysningskontoretforeggoghvittkjøtt ca. Form til fine kaker og stek dem pent brune. egg. Skjær fisken i mindre biter og ha den i en matprosessor sammen med resten av ingrediensene

Kyllingsalat med peanøtter

Legg salatingrediensene på et fat og dryss over peanøtter. Skjær bort topp og bunn på appelsinene og skjær vekk skall og alt det hvite

Marinert kalkunmedaljong på appelsinpurre

Forvell vårløken. Skrell appelsin og sitron med en potetskreller (det hvite skal ikke være med). Rull dem sammen og fest med en ostepinne eller tannpirker

Ostesufflé

Opplysningskontoretforeggoghvittkjøtt . Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Rør eggeplommer, revet ost og salt inn i sausen

Havkylling

Opplysningskontoretforeggoghvittkjøtt salt og sitronpepper. Legg dem i iskaldt vann. Fjern den lille muskelen og frigjør det runde, hviteskjellkjøttet

Gresk kyllingsalat

Opplysningskontoretforeggoghvittkjøtt . Bland marinaden i en plastpose og ha i kyllingstrimlene. Stek strimlene i olje i en stekepanne til de er jevnt hvite rundt det hele