Mos potetene, og bland inn smør, fløte og presset hvitløk. Brun kjøttet i en jerngryte i olivenolje, tilsett løken og la den frese med til den er blank og fin
Spe med litt fløte, men konsistensen skal være rimelig fast. Kjøtt av villsau er nydelig med en karakteristisk smak som bærer preg av beiting på kystlynghei, tang, urter, einer, og gress året rundt
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. I helgen lagde jeg denne gode lammegryten av restekjøttet. 2 dl fløte. Kok ut panna med 1 dl vann, som helles i gryta. 2 dl fløte
Afrikansk lammegryte - lammetagine. Tilsett fløte og gi gryta et oppkok - smak til med salt og pepper. Servér med litt rømme samt tyttebær eller rognebær- eller ripsgele
Men det blir nok allikevel lammegryte i morgen. Jeg har oppskriften jeg brukte på lammelår med tilbehør, som overskriften sier, men jeg kan ikke oppskriften på godt selskap
For kremet grønnkål tilsett rømme eller fløte. 2 fedd hvitløk (med skall). Skyll godt av grønnkål, skjær bort de groveste stilkene og riv store blader i
Server medfløtegratinerte potter , sukkererter, sopp, gulrøtter og hakket persille. Det aller beste med å handle grønnsaker på Tøyen og Grønnland er at det ikke koster fletta, det er mulig å handle et godt utvalg med de nødvendige varer for ei uke uten å blakke seg
Så jeg skal likevel ha lam i påsken, men ikke en tradisjonell lammestek, men en av mine beste gryter, en Marrakech inspirert tomatisert lammegrytemed squash, aubergine, aprikos og koriander og til denne gryten serverer jeg en krydderbulgur
Lammegrytemed indiske krydderier er smakfull middag på kalde dager. Server med kokt ris eller nan-brød Ingredienser 1 kg lammefilet 1 kg løk 200 g tomater 100 g cashewnøtter 50 g melonkjernefrø 25 g garam masala 1 dl fløte 1 dl matolje 50 g ingefær 1 ts hvitløk 0,25 ts kardemomme Salt etter smak Fremgangsmåte Alt dette første er bare forberedelse før man setter igang med stekingen. 1 dl fløte