Lam og auberginer oppskrifter

Moussaka, med egne auberginer

auberginer, olivenolje, hvitvin, tomater, løk, lammekjøttdeig, kanel, allkrydder, tomatpurè, og persille

Kan lammesteken bli for mør?

Det er påske og man må spise lammestek. Om hva slags tilbehør som passer og ikke, og ikke minst om stekingen av kjøttet
Gresk moussaka

Gresk moussaka

aubergine, tomatsaus med kjøttdeg av lam/storféog bechamelsaus. Lammekjøttdeig inneholder en del fett, så jeg drenerte bort mesteparten av det overflødige fettet under steking
Tyrkisk moussaka (Patlıcan musakka)

Tyrkisk moussaka (Patlıcan musakka)

Hvem elsker vel ikke kombinasjonen kjøttdeig, aubergine og tomatsaus. I mine øyne er imidlertid både den tyrkiske og den arabiske varianten bedre
Lavkarbo moussaka à la Sukkerfri hverdag

Lavkarbo moussaka à la Sukkerfri hverdag

Kjøttsausen smakte deilig av lam, kanel, tomater og oregano og den hvite bechamelsausen ble perfekt tykk, kremete og mild med et hint av muskat og parmesan
Tyrkisk Aubeginesalat

Tyrkisk Aubeginesalat

Spesilelt lam er det veldig godt til. Når den er mør, så skav ut fruktkjøttet og miks det med en stavmikser til en fin masse
Köfte med pistasjnøtter og tahinisaus

Köfte med pistasjnøtter og tahinisaus

Luksuskjøttboller som bakes i ovnen med en enkel og herlig sesamsaus. Men ingrediensene er helt annerledes og gir retten en umiskjennelig duft og smak av Midt-Østen
Ovnsbakt fennikel

Ovnsbakt fennikel

Spesielt lam, men også en god biff. Ovnsbakt fennikel er i seg selv en vegatarrett, men er også veldig godt ved siden av både fisk og kjøtt
Månedens favoritter: April 2017

Månedens favoritter: April 2017

Lammegryte med potet og tyrkiske smaker. Aubergineruller med valnøtter og granateple. En liten oppsummering og de fem mest populære blogginnleggene fra måneden som gikk
Moussaka med søtpotet a'la Edel !

Moussaka med søtpotet a'la Edel !

Jeg bytter ut aubergine med søtpotet oglam med storfe, så denne kan vel kanskje kalles for. Grekerne bruker, som regel lammekjøtt
Ukemeny 7/2016

Ukemeny 7/2016

Jeg er nominert til en food blogger awards. og stem på meg på denne siden. God morsdag og happy valentines day
enkel og rustikk gresk moussaka

enkel og rustikk gresk moussaka

Det er så vakkert der, og temperaturen passer meg mye bedre enn den her i Norge,haha. Maten er bare helt fantastisk-og noe av det beste jeg smakte var moussaka og tsatziki
Ukemeny 10/2016

Ukemeny 10/2016

Fredagspizza med pesto, rødløk, kantareller, mozzarella ogsalami. Frisk mango- og kylling-salat med hvitløksrømmedressing