Ha suppa i tallerken og ha på en liten neve bønnespirer, litt strimlet chiliog strimlet vårløk. Laksa er en litt spicy form for nudelsuppe som har sitt utspring i en kombinasjon av det kinesiske og malaysiske kjøkken
Laksog bacon stekt som vanlig. For en kombinasjon tenker du kanskje nå, men det var et resultat av det jeg hadde av rester i kjøleskapet – og det ble faktisk utrolig godt
Fjern gjerne frøene fra chilien om du ikke ønsker den intense styrken i suppen, men mer ett lite hint av varme, personlig foretrekker jeg denne suppen uten frøene
Rens og del chili, løk og hvitløk og surr de til de blir mykt, ha i vann, kokosmelk, buljong, og paste, fiskesaus, oppdelt sitrongress, limblad, presset lime og sukker
Om du ønsker kan du bytte ut kylling mot andre ting som torsk eller laks i biter, svin eller scampi. I mellomtiden finhakker du hvitløk, chiliog ingefær
del rå laks i fine biter og mariner i dill, hvit pepper og sitron ca. damp blåskjell i egen gryte (som forklart på bloggen under hvitvinsdampede blåskjell med chiliog hvitløk)