Kraft til mølje oppskrifter

Norske mattradisjoner?

Kjøttmølje lages av kald kraft gjerne fra kjøttrull eller pinnekjøtt, der fettet er fjernet – men man skal ta vare på det, fordi det skal også brukes
Stille etter stormen Knut

Stille etter stormen Knut

En diger Stein ligger nå ytterst på molja, den blir nok liggende til en storm seinere flytter den igjen

Jørgens juletradisjoner #1: Mølje

Jeg er vant til å spise varianten kalt kjøttmølje, det består av møljeflatbrød og ribbekraft. Da kraften smått har begynt å koke skrur du plata ned til middelsvarme og gjør deg klar til neste fase
Grønnsaksgrateng

Grønnsaksgrateng

Gi det så et kraftig oppkok, slik at sausen tykner. (Fikk ikke tid til å ta ordentlig blide, før hele gratengen kun så ut som en mølje av mat

God jul

Det er rett og slett flatbrød kokt i kraft, med ribbefett over. Vi tenkte vel kanskje at vi kom til å være de eneste der

Kjøttmatgryte (Vestfold)

juledag, skulle det serveres en tallerken mølje laget av tynnbrød med kraft og fett fra kjøttgryta. Etter kirketid ble så kjøttmatgryta servert med kokte poteter til