Kongereker oppskrifter

Spansk paella med chorizo og kongereker

Spansk paella med chorizo og kongereker

Av miljøhensyn er det sjelden jeg spiser kongereker/scampi. 10-15 rå kongereker. Tilsett vårløk og stek i cirka 1 minutt før du tilsetter kongereker og steker de til de er rosa, cirka 2-3 minutter. 10-15 rå kongereker
Meny, ICA, og villreker fra Argentina.

Meny, ICA, og villreker fra Argentina.

Ikke sto det tigerreker, ikke kongereker, ikke kjempereker, og heller ikke scampi. Argentinske røde villreker, bittesmå kamskjell, paprikabiter, og løkskiver er alt som skal til
Kremet søtpotet suppe

Kremet søtpotet suppe

Vi toppet suppen med ristede kikerter krydret med havsalt og chili og stekte kongereker. Topp gjerne med stekte kongereker og ristede kikerter
Scampi på Wikipedisk

Scampi på Wikipedisk

»Her er kongereker også tatt med under navnet scampi. Dette er scampi, Nephrops Norvegicus, små sådanne
Kremet søtpotetsuppe

Kremet søtpotetsuppe

Vi toppet suppen med ristede kikerter krydret med havsalt og chili og stekte kongereker. Topp gjerne med stekte kongereker og ristede kikerter
Breiflabb, hummer og scampi tails

Breiflabb, hummer og scampi tails

De har gjort dette for å skape assosiasjoner til, og profitere på den langt dyrere norske sjøkrepsens ry og renommè i verden, ved frekt å sette navnet på oppdrettsrekene tigerreker og kongereker
Thai curry med reker, mango og søtpotet

Thai curry med reker, mango og søtpotet

500 gram rå kongereker (Jeg anbefaler villreker fra Argentina, da kan du spise dem med bedre samvittighet). 500 gram rå kongereker (Jeg anbefaler villreker fra Argentina, da kan du spise dem med bedre samvittighet)
Wok med tigerreker & peanøttsaus ♫♪

Wok med tigerreker & peanøttsaus ♫♪

Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi. Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi
Fritt for scampi, ICA går foran. Gratulerer!

Fritt for scampi, ICA går foran. Gratulerer!

Som antakelig de første i Norge, selger ICA sertifiserte kongereker fra Stillehavet. Det norske scampitøyset dreier seg ikke om annet enn å fjerne scampinavnet fra all emballasje, og istedenfor bruke de riktige navnene tigerreker eller kongereker
Mango/Habanero chilisaus

Mango/Habanero chilisaus

kylling, fisk, kongereker eller kamskjell. En av de vanligste kombinasjoner med habanero er mango. Mango har en søt og fruktig smak med sitrusaktig undertoner som lokker frem smaken fra en habanero