Jeg skal gå lange turer og koke oksekraft. Smaken er så mye bedre enn posesupper, posesaus, for ikke å nevne buljongterninger, at du må forberede deg på å bli avhengig av å ha kraft tilgjengelig når du først begynner å lage det
Jeg skal gå lange turer og koke oksekraft. Takket være fremstilling av MSG, en viktig ingrediens i industrielt fremstil buljong, har posematen klart å etterligne smaken av naturlig umamismak i kraft og den tradisjonelle gryte- og suppematen er i dermed ferd med å bli mat for spesielt interesserte nerder og slowfood-entusiaster
Sørg for å ha bein å koke kraft på. Eller er du heldig, får du kjøpt bibringe i ferskvaredisken. Dette er en typisk høstsuppe, men fortjener å bli spist året rundt
Lar man ben, brusk og fett sitte på under koke/steke prosessen, så får man et vidunderlig god smak. Regelen er at skal du ha ei smakfull gryte eller suppe så er dette kjøttet som gir en smak som er helt noe for seg selv
Kutter du potetene for å koke dem med i suppa får det en helt annen smak. Denne serverer jeg til kokt oksekjøtt (høyrygg el bibringe), grønnsaksuppe og kokte poteter
Kutter du potetene for å koke dem med i suppa får det en helt annen smak. Denne serverer jeg til kokt oksekjøtt (høyrygg el bibringe), grønnsaksuppe og kokte poteter