Koke komle oppskrifter

Raspeball/klubb/komler

Raspeball/klubb/komler

Sett kjøttet på kok og ta bort skummet som kommer når det koker (jeg bruker en liten tesil). La kjøttet få koke ca
PINNEKJØTT, KOMLER OG SØTPOTETMOS

PINNEKJØTT, KOMLER OG SØTPOTETMOS

Komlenekoker. Komler se HER. Lag komler. I dag er det 20. dag jul og da var det på høy tid å spise opp resten av pinnekjøttet i fryseren
Grønnsakssuppe med svineknoke ♪

Grønnsakssuppe med svineknoke ♪

Kjøttet smakte helt nydelig og var utrolig mørt, blir ikke siste gang jeg koker svineknoke. Svineknoker er billig og god tradisjonsrik mat, den blir ofte bruk i ertesupper, den er kjempegod i lapskaus og blir brukt som tilbehør til komle
Heimelaga sunnere raspeballer

Heimelaga sunnere raspeballer

Du lager til det tilbehøret du liker og foretrekker, men vær obs på at salta kjøtt trenger god koketid
Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

Pinnekjøtt med vossakorv og rotstappe

La vannet koke opp, skru deretter ned temperaturen på platen, slik at vannet ikke koker. Om du ikke kjenner til raspeball, kjenner du kanskje til et av dens andre navn raspekake, komle, kompe, klubb eller potetball
Kvitsøykomla i fiskesuppe

Kvitsøykomla i fiskesuppe

Jeg hadde også fiskesuppe liggende i frysen fra før, som jeg valgte å bruke, komlene kokte jeg derfor bare i ren buljongkraft og tilsatte heller noe av buljongen i suppen når komlene var ferdig
Herlig komlemiddag!

Herlig komlemiddag!

Herlig komlemiddag. Hvem sier at det ikke er mulig å lage en herlig vegansk komlemiddag. Jeg husker når jeg var liten så var alltid torsdag komledag, i så og si alle hjem å på kafeer o
Mormors rullepølse

Mormors rullepølse

Og hvert år tradisjonen tro brukes kraften til å kokekompe/Komle, småkomper som vi kaller det og de skal spises lille julaften, slik har det alltid vært
POTETBRØD

POTETBRØD

Skjær dem i mindre biter så reduseres koketiden. Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler
HARDANGERPØLSE OG SØTPOTETMOS

HARDANGERPØLSE OG SØTPOTETMOS

Til disse pølsene kan man servere komler og kokt kålrot og gulrot. Hardangerpølse er en kjempegod pølse som de produserer hos Johs
Raspeballer (komler)

Raspeballer (komler)

Ha kaldt vann på hendene og rull runde baller som du slipper ned i kasserollen med kokende kraft. Pass på at det koker hele tiden

Komler / raspeballer

Form baller med vann og skje og legg i kokende vann med buljon eller aller helst kraft. Om du skjærer over en komle og ser at den er glatt inni så er den ferdig
Komle med kålrabistappe

Komle med kålrabistappe

Krafta må koke når du legg komlene i. Komle er ein middagsrett som òg er kjend som raspeball, potetball, klubb eller kompe
Klubb, raspeball, komle, potetball..

Klubb, raspeball, komle, potetball..

Form ballene med 2 spiseskjeer, å putt det oppi kokende vannet. La det småkoke ca 30 minutt. Ja, kjært barn har mange navn
Raspeball / Komle

Raspeball / Komle

La dem småkoke med lokket på eller på gløtt til de er gjennomkokt (ca 25 min). Ha raspeballene i 1 liter kokende kraft eller 1 liter kokende vann tilsatt 2 ts salt
Klubb og duppe, raspeball eller komle?

Klubb og duppe, raspeball eller komle?

Det skal ikke fosskoke. Når det begynner å koke, sper du med melken. Det skal ikke fosskoke. Disse skal nå kokes i ca 30- 45 min i buljongvann på svak til middels varme