Å koke en svineknoke gjør seg jo selv, så i mens kan du gjøre i stand resten av middagen. Komler er rene festmaten her hos oss, men man må nok venne seg til det
Kjøttet smakte helt nydelig og var utrolig mørt, blir ikke siste gang jeg koker svineknoke. Svineknoker er billig og god tradisjonsrik mat, den blir ofte bruk i ertesupper, den er kjempegod i lapskaus og blir brukt som tilbehør til komle
La vannet koke opp, skru deretter ned temperaturen på platen, slik at vannet ikke koker. Om du ikke kjenner til raspeball, kjenner du kanskje til et av dens andre navn raspekake, komle, kompe, klubb eller potetball
Jeg hadde også fiskesuppe liggende i frysen fra før, som jeg valgte å bruke, komlene kokte jeg derfor bare i ren buljongkraft og tilsatte heller noe av buljongen i suppen når komlene var ferdig
Herlig komlemiddag. Hvem sier at det ikke er mulig å lage en herlig vegansk komlemiddag. Jeg husker når jeg var liten så var alltid torsdag komledag, i så og si alle hjem å på kafeer o
Og hvert år tradisjonen tro brukes kraften til å kokekompe/Komle, småkomper som vi kaller det og de skal spises lille julaften, slik har det alltid vært
Skjær dem i mindre biter så reduseres koketiden. Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler
Form baller med vann og skje og legg i kokende vann med buljon eller aller helst kraft. Om du skjærer over en komle og ser at den er glatt inni så er den ferdig
La dem småkoke med lokket på eller på gløtt til de er gjennomkokt (ca 25 min). Ha raspeballene i 1 liter kokende kraft eller 1 liter kokende vann tilsatt 2 ts salt
Det skal ikke fosskoke. Når det begynner å koke, sper du med melken. Det skal ikke fosskoke. Disse skal nå kokes i ca 30- 45 min i buljongvann på svak til middels varme