Ha i fløte. Server fuglene med kokte poteter, brun saus, kålstuing og tyttebær. Kålstuing. Disse sigarformede kjøttkakene med det rare navnet ble tidlig en favoritt hos meg, og den dag i dag forbinder jeg retten med min farmor
Vi serverte med gulerøtter, brokkoli og kålstuing. Vær oppmerksom på at johannesbrødkjernemelet gjør at blandingen blir ganske tykk etterhvert som det koker, så du må nok spe mer med vann enn det du er vant til fra vanlig saus
Du kan også lage kålstuing, det passer ypperlig til denne retten, oppskrift finner du her. Stressende dager med juleavslutninger, handle julegaver, bake kaker, vaske og rydde
Kålstuing er godt og enkelt å lage - og passer godt som tilbehør til kjøtt, pølse og kylling - vi laget kylling kjøttkaker til (kyllingkjøttdeig, løk, egg, krydder, semper pofiber)
Klem vannet ut av kålen og ha den i en kjele sammen medfløte og la det koke til fløten tykner. Fløte. Ha litt olje i en ildfast form og legg laksefiletene i formen, krydre laksen med salt, dryss litt olivenolje over og gjerne sitronsaft
Fattigfolk åt stort sett saltsild med poteter, som vi heim hos oss utvida med gulrot- og kålstuing. Vi som er vaksne opp med sild åtte gonger i veka (slik kjentes det i alle fall), har ikkje silda stått på lista over gamle minne vi gjerne skulle gjenoppfriska
Skjær opp kålen til kålstuing og kok den med litt vann i en trykkoker. Kålstuing. Klem ut vannet av kålen og tilsett i fløteblandingen, riv over litt muskat og smak til med salt og pepper