Oppskriften er inspirert av Julia Childs oppskrift fra hennes første kokebok Mastering the Art of French Cooking – en kokebok som jeg tar fram når jeg skal lagefranske klassikere
Jeg lager imidlertid nesten alltid brødet selv, og jeg har best erfaring med surdeigsbrød. Oppskriften starter med å lage en fordeig (poolish) som man setter dagen før
Jeg holder på å lage dette brødet nå og er spent på hvordan det blir i forhold til mine egne. Når jeg lagerlandbrød bruker jeg vanligvis ikke oppskrift, jeg bare «slumper» som det kalles, tar litt av det og litt av det til det har passe konsistens
Også passer den til regnværet som plager oss så mye denne sommeren. Steke egne brødkrutonger kanskje. Jeg har min egen fransk inspirert variant, og denne er bare sinnsykt god mener jeg, beskjeden som jeg er
Franske sennepssild. Server sammen med dansk rugbrød. I nærmeste supermarkedet kan man finne ferdig saltet eller marinert sildefileter som man selv kan legge i vann eller melk for så å lage verdens beste saus eller marinade til
Egentlig skal denne retten lages med de fine franske Puylinsene. Selv om gryteretten er helt vegan og er laget uten fløte, blir det ferdige resultatet likevel kremet, tykt og delikat
Siden csangolicious pga av reiser ikke får laget like mye mat som hun ønsker synes hun at helgen kan innledes med et supersaftig brød, noen lekre marengser og noen lekre franske siruper